6 reguli de aur pentru a plati mai putin

6 reguli de aur pentru a plati mai putin
  calendar_month        
Pentru a profita de cele mai frumoase lucruri ale vietii fara sa platesti pe ele mai mult decat fac, invata sa-ti transformi toate cumparaturile in afaceri de succes.

Iata 6 trucuri pentru a lua decizii in cunostinta de cauza si pentru a obtine cel mai bun pret!

1. Negociaza

Abordeaza fiecare cumparatura cu convingerea ca poti obtine un pret mai bun decat cel cerut. Antreneaza-te sa vezi fiecare situatie din unghiurile cele mai economice, pleaca de la premisa ca ceilati obtin reduceri, asa ca tu de ce n-ai putea?

2. Gaseste pretul cel mai mic

Cerceteaza! In prezent, exista o concurenta acerba intre magazine, si ai toate sansele sa gasesti ceva mai ieftin daca stii unde sa cauti. Nu ezita sa folosesti si internetul in acest scop, caci exista site-uri care prezinta reducerile oferite in magazine.

3. Nu te grabi

Evita sa cumperi de urgenta. Cele mai bune afaceri se fac doar urmarind in timp obiectul dorit, si asteptand momentul propice, cand produsul e redus.4. Pune intrebari

Invata fraza magica: Nu puteti sa-mi faceti o oferta mai buna? Cu alte cuvinte, cere-i vanzatorului sa faca un efort in favoarea ta. Vei descoperi cu stupoare ca unii vanzatori ofera reduceri daca platesti cash, daca zambesti amical si daca arati ca-ti plac produsele lor.

5. Invata sa negociezi

Pregateste-te sa negociezi. Intreaba-te cat de mult vrea vanzatorul sa faca o afacere cu tine. Are prea multe lucruri in depozit? Vrea sa-si castige comisionul din vanzari? Esti unicul sau client? Pleaca de la principiul ca vrea sa-ti vanda . Propune sa cumperi mai mult daca iti face discount. Observa daca marfa are defecte si sugereaza o reducere de pret. Gaseste o o ferta concurenta si cere-i si lui sa faca la fel.

6. Invata sa folosesti internetul in favoarea ta

Printr-un simplu clic pe mouse, astazi poti compara preturile din cateva zeci de magazine. De ce sa pierzi timpul plimbandu-te pe strada?

Recomandari