Afaceri "de criza"

Afaceri "de criza"
  calendar_month        
Deunazi discutam cu o cunostinta despre criza economica din tara si de cat de prost pot merge afacerile in aceasta perioada. Pe doamna in cauza o stiam angajata la un trust destul de cunoscut, pe postul de contabila.

Intreband-o cum ii merge din punct de vedere financiar am avut surpriza sa aflu ca nu mai era contabila. Si nu, nu fusese disponibilizata, ci alesese sa isi deschida o afacere proprie.

In primele momente mi s-a parut ca a facut o alegere total gresita, dand cu piciorul la un loc de munca stabil, destul de bine remunerat, cel putin din cate stiam. Insa discutand mai pe indelete cu ea, mi-am schimbat parerea.

Doamna in cauza este o femeie inteligenta, cu foarte multe cunostinte financiare la activ. Insa in postul respectiv diplomele suplimentare obtinute de-a lungul carierei nu ii aduceau nici un fel de spor la venitul lunar. Asa ca a ales sa isi fructifice cunostintele dobandite si sa obtina un profit din asta.

A facut un imprumut si cu cele cateva economii facute de-a lungul timpului si-a deschis o firma de consultanta in domeniul investitiilor. La inceput lucrurile au demarat anevoios, pentru ca nimeni nu o cunostea si potentialii clienti erau reticenti in privinta profesionalismului sau, insa cu timpul succesul a aparut.

Iar ideea jobului i-a venit discutand cu o prietena care lucreaza la o banca, unde problemele la nivel financiar sunt la ordinea zilei.

Iar daca joburile ce tin de finante prind atat de bine in perioada crizei, iata si altele despre care am aflat ulterior:

recuperare de create
Foarte multi se imprumuta, nu la fel de multi restituie imprumuturile. Asa ca cineva trebuie sa le recupereze.

institutii de invatamant particular
Foarte multi profesori si educatori au fost disponibilizati. Acest lucru inseamna mai multi copii intr-o clasa si mai putin timp alocat fiecaruia in parte in procesul educational.

Multi parinti prefera asadar sa isi vada copilul la o scoala, gradinita sau cresa particulara unde, in schimbul unei sume, copilul este atent supravegheat si invata eficient.

magazinele online
Cu o investitie financiara minima si cu ceva cunostinte IT, iti poti deschide un magazin online. Domeniile sunt variate, in functie de piata. Stocurile de marfa nu sunt obligatorii, cel putin la inceput, iar publicitatea ti-o poti face tot online.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right