Ce trebuie sa stii cand cumperi un teren

Ce trebuie sa stii cand cumperi un teren
  calendar_month        
V-ati gindit vreodata, ce trebuie sa stiti atunci cind doriti sa achizitionati un teren ?

La prima privire, lucrurile sunt cit se poate de simple: vazut, placut, cumparat! In realitate, trebuie sa stiti ca exista citeva repere, care va vor usura alegerea.

Este bine sa stim, inca de la inceput, ce destinatie vom da terenului. Daca dorim sa cumparam un teren, doar ca o alternativa la depozitele bancare, locatia este esentiala. In general, marile agentii imobiliare fac, periodic, analize ale evolutiilor preturilor.

Inainte de orice altceva, trebuie sa aflam zonele in care evolutia preturilor va pastra un trend ascendent. Din fericire, in jurul capitalei mai exista zone cu o buna evolutie a preturilor, in ultimii doi ani.

Daca achizitionarea unui teren are drept scop construirea unui imobil de birouri sau costruirea unor vile, alaturi de locatie, un alt element, esential de urmarit, il reprezinta planul de retele, cu utilitatilre aferente.

De fapt, toate aceste elemente se vor reflecta in pretul terenului. Un teren fara utilitati, intr-o zona marginasa, fara infrastructura, va avea un pret pe masura lipsurilor. Toate aceste lipsuri reprezinta viitoare investitii (cheltuieli), pe care trebuie sa le luati in calcul.

Cu toate ca legea nu ne obliga ca, la achizitionarea unui teren, sa solocitam un Certificat de Urbanism, este bine sa stiti ce inseamna acest lucru. Certificatul de Urbanism are doua articole importante: regimul juridic si regimul tehnic.

Regimul tehnic defineste, de regula, cei trei parametrii prevazuti in Planul Urbanistic General: Regimul de Inaltime, Procentul de Ocupare al Terenului si Coeficientul de Utilizare al Terenului. Acesti parametrii, la rindul lor, ne dau adevarata valoare a terenului, stabilind ce anume se poate construi pe teren.

In momentul in care doriti sa achizitionati un teren, inainte de orice alta decizie, trebuie sa luati o hotarire importanta pentru viitorul dumneavoastra, apelati sau nu la serviciile unui specialist.

Sfatul meu ar fi sa apelati la un consilier imobiliar, care va poate sfatui unde si daca este cazul sa investiti. De asemenea, consilierul imobiliar va poate face o analiza a pietei imobiliare, din zona.

Sursa: Dana Chiracu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ghiceste in zaruri
  • person

    "one kick in the ass mean one step foward"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right