Cum sa economisesti bani pentru vacanta de vara

Cum sa economisesti bani pentru vacanta de vara
  calendar_month        
Vacanta de vara te duce cu gandul la mare, la plaje cu nisip fin si apa limpede sau la plimbari pe strazile Londrei ori la cumparaturi de la Milano. Oricum ar fi, orice destinatie ai alege, trebuie sa incepi sa iti faci calcule si sa economisesti bani din timp pentru ca in vacanta sa iti indplinesti toate mofturile.

Iata cum poti economisi bani si cum poti avea o vacanta reusita cu un buget redus.Stabileste totul din timp

Chiar daca nu esti genul de persoana super organizata, care isi face planul pentru urmatorii 5 ani, gandeste-te cu cel putin 2 luni inainte ce ai vrea sa faci in vacanta de vara, unde vrei sa mergi si cat vrei sa stai in locul respectiv. Dupa ce ai facut o schema scurta, trece totusl pe hartie si calzuleaza, cu aproximatie, cam cat ar costa in total. Trebuie sa iei in calcul transportul, cazarea, 3 mese pe zi, iesirile de noapte (daca este cazul) si cadourile pentru cei dragi.

Asteapta ofertele last minute

Ofertele last-minute sunt foarte cautate in Europa si au inceput sa aiba succes si in tara noastra. Acestea se refera in special la transportul cu avionul, insa agentiile de turism promoveaza si ele astfel de promotii. Nu trebuie decat sa te abonezi la newsletterele celor mai mari agentii de turism/companii de transport aerian si sa astepti cea mai potrivita oferta pentru tine.

Cheltuieste cu cap

Chiar daca ajungi la destinatie cu un entuziasm care depaseste imaginatia, incearca sa fi calculata si sa nu dai banii pe lucruri de care nu ai nevoie. De asemenea, in cazul in care oferta de la hotel nu include 3 mese pe zi si urmeaza sa stai mai mult de 3 zile, ar fi bine sa iei in calcul varianta cumparaturile de la supermarket.

De aici poti cumpara apa si alimente pe care le poti consuma atunci cand esti prin oras sau chiar intr-o seara in care esti prea obosita sa mai iesi din camera pentru a manca ceva. Marile orase europene au in general preturi destul de mari la mancare si poti ajunge sa dai si 3 euro pe o sticla de apa la jumatate de litru. Asadar, cumparaturile din supermarketuri raman in astfel de situatii cea mai buna varianta.

Autor: Ana Dragota

Recomandari