9 strategii pentru un discurs memorabil

9 strategii pentru un discurs memorabil
  calendar_month        
Comunicarea este esentiala nu doar in relatia de cuplu, ci si in interactiunile din viata profesionala, iar situatiile in care trebuie sa vorbesti in public pot aparea in diverse cazuri, indiferent de jobul pe care il ai. Un discurs in fata colegilor, a subordonatilor sau la o conferinta poate fi punctul tau forte in cariera, daca stii cum sa il gestionezi. Exprima-te profesionist si creeaza un discurs captivant cu urmatoarele strategii.

1. Savoir-faire

Abilitatea de a te comporta natural si de a actiona in consecinta indiferent de situatie te va ajuta sa fii flexibila si sa te poti adapta la orice public .

2. Relevanta

Publicul tau doreste sa retina anumite informatii utile ca sa nu simta ca si-a pierdut vremea. Pregateste-ti discursul cu informatii relevante nu doar pentru tine, ci si pentru cei care urmeaza sa te asculte.

3. Empatie

Publicitatea se bazeaza, dintotdeauna, pe emotiile potentialilor cumparatori. Intr-un discurs captivant, vei obtine increderea audientei daca te adresezi atat intelectului, cat si emotionalului.

4. Autenticitate

Originalitatea discursului tau este un magnet care te va face memorabila si atractiva in fata publicului. Fii noua, diferita, iesi din multime si vei fi cu siguranta apreciata.

5. Creativitate

Daca utilizezi elemente de audio-vizual, hand-out-uri sau diferite obiecte de suport, cei care iti asculta discursul vor retine mesajul mai usor.


6. Eleganta

Tintuta, mai ales cand apari in fata mai multor persoane dintr-un mediu profesionist, este esentiala pentru a crea o buna prima impresie. Atat timp cat corelezi mesajul din discursul tau cu o tinuta adecvata, totul va decurge in favoarea ta.

7. Cronometrare

Un simt puternic al cronometrarii discursului si al sincronizarii cu publicul este foarte important. Evita intreruperile frecvente sau povestile cu morala complicata. Trebuie sa ajungi la punctul principal usor si cat mai repede posibil.

8. Elocventa

Mentine auditoriul concentrat asupra mesajului tau prin schimbarea tonului si prin mici anecdote care sa iti sustina subiectul. Ia legatura, eventual, cu un trainer cu care sa repeti discursul.

9. Pregatire

Fii stapana pe subiectul pe care il abordezi in discurs, acest lucru iti va permite libertatea in vorbire, fara sa mai ai nevoie de notite - astfel, poti sa mentii contacul vizual cu cei care te asculta.

Sursa: www.myjob.ro

Recomandari