Beneficiile unei cariere in resurse umane

Beneficiile unei cariere in resurse umane
  calendar_month   update 29 Aug 2023, ora: 12:17   photo_cameraunsplash.com    
Domeniul resurselor umane este unul vast si care poate sa iti aduca o multime de beneficii, odata ce incepi sa profesezi.

Poti sa alegi cursuri de lunga durata in cadrul unor facultati (in general, de psihologie) sau poti sa alegi cursuri dereferent resurse umane de scurta durata, care sintetizeaza cele mai importante aspecte pentru a-ti pune bazele in domeniu.

Un avantaj al cursurilor acreditate de scurta durata este acela ca sunt livrate de catre profesionisti care lucreaza deja in acest domeniu si stiu sa iti explice, cu ajutorul situatiilor din viata reala, provocarile de care s-au lovit si modul in care le-au solutionat. Astfel iti va fi mult mai usor sa intelegi acest domeniu si la ce sa te astepti.

Resurse umane inseamna totul de la partea de recrutare, la partea de angajare si acte care tin de aceasta, la bunastarea angajatilor si asigurarea ca toate drepturile acestora sunt respectate, pana la despartirea de angajati, atunci cand este momentul.

Incluzand atat de multe parti, acesta este un domeniu in care nu ai cum sa te plictisesti si care iti aduce o multime de beneficii, odata ce stii cum sa le valorifici.

Beneficii pe care munca in resurse umane ti le aduce

Lista poate continua la nesfarsit, insa noi am adunat sase dintre cele mai des intalnite in discutiile pe care le avem cu persoane care deja lucreaza in acest domeniu de o perioada buna de timp.

Iata care sunt acestea:

1. Nu vei avea timp sa te plictisesti deoarece este unul dintre domeniile care se afla intr-o evolutie continua si in care mereu trebuie sa fii la curent cu ce e nou pentru a-ti putea face meseria la standarde inalte. De asemenea, evolutia constanta si inovarea fac bine, nu doar la nivel profesional, ci si la nivel personal. Acestea te ajuta sa cresti constant si stagnarea nu isi are locul.

2. Ai un impact real asupra organizatiei in care lucrezi deoarece rezultatele muncii tale se pot vedea cu ochiul liber in bunastarea angajatilor. Iar angajatii fericiti isi vor indeplini taskurile la standarde ridicate si toata lumea va fi multumita de rezultate.

3. Te vei dezvolta atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere personal. Acest lucru este unul deosebit de important pe termen lung, mai ales. Vei dezvolta abilitati in mai multe roluri pe care le vei putea schimba atunci cand va fi nevoie si, astfel, vei putea creste pe scara ierarhica. Toate acestea, cumulate, iti vor aduce satisfactii si pe plan personal si te vei simti mai bine tu cu tine.

4. Oportunitatile internationale nu vor intarzia sa apara, deoarece cunostintele din acest domeniu se pot aplica in companii din lumea-ntreaga. Astfel, atunci cand vei dori sa vezi cum este viata si pe alte meleaguri, vei avea aceasta deschidere. Desigur, legislatia este alta in fiecare tara in parte, insa te vei putea adapta la aceste schimbari, odata cu trecerea timpului.

5. Interactiunea cu oamenii si recompensele emotionale vor fi, de multe ori, cele doua motive majore pentru care vei vrea sa mergi mai departe, chiar daca ai avut o perioada aglomerata sau mai stresanta. Sa vezi zambetele pe chipurile colegilor atunci cand ceva bun li se intampla datorita tie este de nepretuit.

6. Flexibilitatea pe care ti-o da acest domeniu cu greu o poti gasi in altele. Spunem acest lucru deoarece poti sa alegi pe care ramura sa incepi si sa continui sa lucrezi, dar poti si sa mergi oricand doresti la un curs de perfectionare si sa inveti notiuni si practici legate de o alta ramura. Astfel, vei putea fi sigura ca nu te vei plafona si vei avea deschidere catre o multime de informatii.

Domeniul resurselor umane este unul plin de satisfactii, atat la nivel profesional, cat si la nivel personal. Daca lucrezi deja in HR, spune-ne in comentarii ce iti place cel mai mult la jobul tau, iar, daca te gandesti sa intri in acest domeniu, spune-ne ce anume te atrage cel mai tare la el.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frecventa raporturilor sexuale
  • person

    "despre sex si sexualitate, cu imaginati si intelepciune"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right