Brandingul personal online

Brandingul personal online
  calendar_month        
Brandingul online este o modalitate prin care te poti face cunoscuta si prin care le poti oferi angajatorilor posibilitatea sa ajunga mai rapid la informatii pretioase despre tine si activitatea ta.

Este adevarat ca branding-ul personal nu este perntru oricine, dar daca se muleaza pe domeniul tau de activitate, acest lucru te poate ajuta sa ajungi cat de sus iti doresti in ceea ce priveste cariera.

Iata care sunt pasii necesari pentru a dezvolta un brand personal.

1. Achizitionarea unui domeniu web

Cumpara un domeniu web, de preferat cu numele tau. Acesta este locul in care vei face pasii urmatori si care vor da tonul brandingului. Foarte multe persoane din intreaga lume considera ca brandingul personal se poate face doar cu ajutorul retelelor sociale. Este adevarat, insa un site web dedicat va demonstra oamenilor alaturi de care lucrezi ca esti un profesionist adevarat.

2. Stabileste ce iti doresti sa faci

Evita sa iti creezi brandul personal in jurul unei cariere sau a unui domeniu din care iti doresti sa faci parte doar pentru ca suna bine. Stabileste inca de la bun inceput care este scopul acestui branding si care este directia in care vrei sa mergi. In functie de acest lucru poti incepe sa conturezi imaginea personala pe internet.

3. Defineste-te

Pentru a avea un brand personal trebuie sa ai si o deviza sau un slogan. Acest slogan trebuie sa fie perfect pentru calitatile tale si sa arate, intr-o oarecare masura, domeniul in care esti specializata. Asadar, gandeste-te cine esti, ce vrei sa stie lumea despre tine si care este mesajul pe care vrei sa il transmiti lumii intregi in ceea ce te priveste.

4. Investeste in dezvoltarea personala

Daca iti doresti ca imaginea ta sa fie privita cu interes si seriozitate trebuie sa ai in vedere faptul ca dezvoltarea personala trebuie facuta in mod continuu. Nu este suficient sa cunosti anumite lucruri doar din salile de curs. Experientele cu care te confrunti in activitatea ta zilnica iti poti fi de mare ajutor in ceea ce priveste cariera si brandingul personal. Acestea te pot ajuta sa te definesti mai usor si pot permite celor din jurul tau sa te situeze la un anumit nivel.

5. Mentine si formeaza relatii puternice

Este extrem de simplu sa te faci cunoscuta atunci cand iti formezi o mica retea sociala. Din momentul in care ai un site personal invata sa te promovezi printre oamenii din acelasi domeniu. Fa-ti site-ul cunoscut in retelele specializate din domeniu, dar si pe retelele sociale, dupa ce intri in grupuri din domeniu.

6. Investeste in design

Modul in care arata site-ul tau de prezentare este esential pentru un posibil colaborator, angajator, partener de afaceri. Se presupune ca acesta te defineste intr-o oarecare masura. Personalizeaza-l pana in cele mai mici detalii. Nu uita ca pana la urma aspectul conteaza foarte mult, indiferent de domeniu si daca nu stii sa te "vinzi" inca din prima clipa, ai pierdut startul, iar altii (poate mai putin buni decat tine) au sanse mai mari.

7. Prezinta-te

In pagina de internet formeaza o mica descriere care sa spuna lucrurile esentiale: cine este, ce iti doresti si de ce. Nu uita sa pui cititorilor la dispozitie o pagina cu CV-ul tau, dar si cu datele tale de contact.


Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right