10 joburi mizerabile (III)

10 joburi mizerabile (III)
  calendar_month        
Pentru fiecare din noi a existat la un moment dat in viata un job despre care am fi putut spune cu mana pe inima ca "nu l-as face nici in ruptul capului, oricat m-ai plati"...

Dar nu toata lumea gandeste la fel. Sau cel putin ia in calcul si alte aspecte ale meseriei respective.

Iata ultima parte a incursiunii mele "murdare" in lumea meseriilor evitate de multi.

7. Lucrator in mina.
Nu numai murdara, ci si periculoasa, mai ales in ultimul timp, meseria de lucrator in mina atrage totusi destule persoane, mai ales din randul celor ce locuiesc in zone apropiate exploatarilor miniere.

Probleme respiratorii grave cauzate de inhalarea metanului si a prafului de carbune, pericol de prabusire si blocare in mina in urma exploziilor, murdaria permanenta de pe haine, piele...stau si ma intreb ce om cu mintea normala ar alege o astfel de meserie.

Si eu care ma vaitam ca m-am murdarit pe maini cand pregateam gratarul cu prietenii!

78008.jpg


8. Imbalsamator.

Da, stiu, suna foarte dubios. Si chiar este.

In istoria multor culturi se fac referiri exacte la cultul mortilor si la existenta diferitelor metode de conservare a corpului defunctului. Procesul in sine poarta numele de imbalsamare.

E drept ca faraonii au dus cultul la extrem, conservand cadavrele pentru perioade indelungate, insa ideea ramane acceasi si in cazul in care corpul unei persoane decedate trebuie sa arate "rezonabil" in ziua inmormantarii.

Poate parea doar dificila pentru ochi, insa meseria in sine mai are cateva "intepaturi", caci substantele folosite la imbalsamare contin compusi chimici foarte toxici.

9. Lucrator in medicina legala.
78007.jpg


Accidente se intampla tot timpul. Cele cu victime imprastiate pe sosea mai rar, dar se intampla.

Te-ai intrebat vreodata cine strange "mizeria" dupa un accident grav? Ei bine, da, sunt oameni cei ce fac acest lucru.

Da, stiu, ai destule indoieli in privinta sanatatii mintale a unei astfel de persoane, dar se pare ca nu ai nevoie de nebunie pentru meseria asta, ci doar de stapanire de sine, de sange rece, de calm si de un stomac bun. Floare la ureche, nu?

10. Insamantator manual.

Pun pariu ca te-ai gandit la insamnatarea campului. Ei, daca ar fi fost atat de simplu...

54262.jpg


Acum inchipuie-ti o ferma de vaci. Multe vaci. Iar pentru obtinerea unui progres genetic substantial, un lucru este esential. O buna reproductie.

Iar pentru ca reproductia sa fie de foarte buna calitate, se face apel la protagonistul meseriei noastre: insamantatorul artificial.

Foloseste manusi chirurgicale lungi, un instrument special de "depozitare" si..material genetic de la taur. Nu va mai explic procedura, nu?

Ei, dupa asa prezentare, te mai plangi de jobul tau de la birou?

Afla detalii picante si despre prima si a doua parte a periplului nostru prin lumea meseriilor murdare!

Recomandari