4 pasi pentru a accepta criticile

4 pasi pentru a accepta criticile
  calendar_month        
Ti se intampla adesea sa te simti atacat atunci cand seful sau un coleg iti critica munca?

Este adevarat ca nu toata lumea accepta sa i se spuna unde a gresit si sa i se evidentieze greselile, insa exista cateva modalitati prin care poti accepta critica si prin care iti poti imbunatati astfel rezultatele.

Nu o lua personal

Cand rezultatele muncii tale sunt criticate, incearca sa nu o iei personal. Este foarte posibil ca superiorii tai sa fi avut o alta idee in cap atunci cand ti-au dat un task sau sa nu fi analizat bine posibilitatile care depind de timp, cunostinte sau alti factori.

Data viitoate incearca sa afli mai multe detalii depsre ce ai de facut, sa pui intrebari atunci cand ai nelamuriri si daca este posibil, sa primesti toate informatiile necesare pe mail.

Critica poate fi in avantajul tau

Gandeste-te ca atunci cand cineva iti critica munca, de fapt iti da un feedback despre ce ai gresit, unde ar trebui sa mai lucrezi pentru a-ti imbunatati rezultatele si ce sa nu mai repeti data viitoare. Critica poate fi constructiva daca reusesti sa nu o iei in nume de rau, asa ca accept-o cu mintea deschisa.

Despica firul in patru

Accepta critica, dar inainte de orice incearca sa ceri cat mai multe detalii despre unde anume ai gresit. Nu accepta sa ti se spuna doar "nu este bine!", "rezultatele sunt numultumitoare" etc. Cel care iti aduce critica ar trebui sa iti aduca si argumente pentru ca tu sa intelegi cu exactitate ce anume trebuie sa indrepti.

Intelege-l pe care care te critica

Trebuie sa te gandesti inca de la inceput ca cel care iti face observatii, nu o face cu rautate, ci pentru ca tu esti acolo pentru a duce la bun sfarsit taskurile pentru care esti platita si este absolut normal sa te iti atraga atentia atunci cand nu dai randamentul dorit.

Autor: Ana Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Joc nebun
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right