5 greseli mari pe care le fac femeile moderne in cariera

5 greseli mari pe care le fac femeile moderne in cariera
  calendar_month        
Marcia Reynolds, autoarea cartii Wander Woman: How High-Achieving Women Find Contentment and Direction, se afla in industria high-tech de peste 15 ani. In timpul ascensiunii spre varful carierei sale, a realizat ca femeile de afaceri sunt atat de dedicate job-ului, incat isi ruineaza deseori viata profesionala sau relatia.

Reynolds s-a decis astfel sa priveasca situatia mai atent. In timp ce se pregatea pentru un doctorat in pshihologie, a studiat abilitatile si metodele femeilor in a obtine succesul. A descoperit cinci greseli critice pe care femeile le fac intr-un anumit punct al carierei lor.

1.Exista un raspuns corect si eu il stiu

Pentru majoritatea femeilor de afaceri, succesul este bazat pe inteligenta si experienta intr-un anumit domeniu, spunea Reynolds. Totusi, ele simt nevoia de a avea mereu dreptate. Aceasta mentalitate duce de multe ori la probleme, deoarece aceste femei nu pot vedea alte idei sau perspective. Nu numai ca pierd initiative bune, insa isi pierd respectul in fata colegilor sau subordonatilor. Cine vrea sa joace cu "stie tot"?

2. Nimeni nu poate face acest job mai bine decat mine

Reynolds spune ca aceasta situatie este cea mai raspandita in randul femeilor moderne si este probabil cea mai daunatoare. Acestea cred ca lucrurile vor scapa de sub control daca nu se implica. Rezultatul? Muncesc peste limita, refuza sa imparta sau sa ceara ajutor si in final ajung sa fie extenuate si nemultumite.

Mai mult, aceasta situatie poate sa cauzeze mai multe pagube decat propriul stres. Daca vrei sa faci tu toata munca, ceilalti membrii ai echipei vor fi privati de dobandirea experientei.

3. Sunt dezamagita. Iar.

Acest fenomen ia nastere atunci cand o femeie de succes isi seteaza limitele unei relatii prea inalte pentru partener. De fiecare data aceste femei parasesc o relatie nemultumite si dezamagite de toti barbatii. Reynolds sugereaza ca in loc sa se simta dezamagite, sa se simta apreciate. De acolo este usor de construit.

4. Nu am nevoie de ajutor

Multe femei de success isi incep cariera pe cont propriu si cu timpul se obisnuiesc sa conteze numai pe propria persoana. Aceasta idee poate sa fie daunatoare in mai multe feluri, deoarece o astfel de femeie devine coplesita mult mai repede. De asemenea, nu este buna nici pentru a fi un lider adevarat.

5. Trebuie sa ma pricep la toate

Femeile moderne pot face aproape orice in ziua de azi, insa intepreteaza gresit aceasta afirmatie. Reynolds numeste aceasta situatie drept "povara perfectiunii femeii moderne". In cariera, astfel de femei incearca atat de mult sa se realizeze, incat nu apreciaza prea mult succesul deoarece sunt preocupate de urmatoarea promovare.

Recomandari