5 tipuri de oameni de care sa te feresti la locul de munca

5 tipuri de oameni de care sa te feresti la locul de munca
  calendar_month        
Se spune ca este o mare diferenta intre a lucra cu prietenii si a te imprieteni cu persoanele cu care lucrezi.

In general, este recomandat sa pastrezi distanta fata de colegii de serviciu si sa nu incerci sa devii cea mai buna prietena a acestora.


Intr-un mediu competitiv si cu atatea personalitati in jurul tau, este bine sa inveti de cine sa te feresti.

Desigur, nu trebuie sa cazi in extrema cealalta si sa fii paranoica. Nu te gandi ca toata lumea iti vrea raul sau ca ascunde un plan malefic in spatele zambetului pasnic. Incearca sa fii echilibrata in tot ceea ce priveste relatiile la locul de munca.

Iata cate sunt colegii de care trebuie sa te feresti la birou

Barfitorul

Exista o persoana care zambeste tuturor atunci cand va aflati intr-o gasca mare, dar imediat ce unul dintre colegi pleaca el incepe sa-l barfeasca pe respectivul? Incearca sa te feresti de asemenea colegi. Este foarte posibil sa ti se aplice acelasi tratament, chiar fara sa stii.

De obicei, aceste persoane au tendinta sa dea amploare unor lucruri care s-au intamplat sau poate nici macar nu exista. O relatie colegiala cu o asemenea persoana este mai mult decat suficienta in momentul in care vrei sa iti pastrezi jobul fara probleme. Niciodata nu se stie ce barfe pot ajunge la urechile superiorilor tai.

Influenta negativa

"Vin tarziu si plec devreme" sau "hai sa mai stam inca 15 minute in pauza de masa" sunt doar doua dintre replicile frecvente ale colegului cu o influenta negativa. Chiar daca este foarte distractiv si acapareaza toata atentia cu spiritul lui energic si cu pofta de viata, evita sa te imprietenesti cu un astfel de coleg.

Nu se stie niciodata de ce privilegii se bucura in companie si care este adevaratul motiv pentru care isi permite un asemenea comportament. Sunt sanse mari ca in cazul tau sa se aplice alte reguli si sa fii dat afara inca de la primele semne de insubordonare.

Neseriosul

Se poate intampla oricui sa intarzie jumatate de ora sau sa nu vina intr-o zi la munca pentru ca nu se simte bine. In situatia in care ai un coleg care se "imbolnaveste" destul de des, ar fi bine sa nu te imprietenesti prea mult cu el si cu atat mai putin sa te bazezi pe el.

Este indicat sa refuzi, voalat, orice fel de proiect care il include si pe el. Este foarte posibil sa faci si partea lui de munca, iar seful sa va laude pe amandoi.

Rivalul

Colegul care se intrece cu tine pana la lift, care simte nevoia sa termine primul de mancat si sa obtina acea promovare cu orice pret, nu este o persoana de care trebuie sa te apropii. Acesta este in stare sa iti puna bete in roate atunci cand la orizont apare un lucru care il tenteaza si nu se va da ila o parte de la nimic pentru a obtine tot ce isi doreste.

Chiar daca nu este recomandat sa te imprietenesti cu o asemenea persoana, nu este indicat nici sa lasi garda jos si sa renunti la orice lupta pentru a-ti atinge scopurile.

Narcisistul

Chiar daca nu este o amenintare, narcisistul este o sursa de frustrare si enervare. Acesta are impresia ca totul i se cuvine, ca el este cel mai bun si in general are un ego foarte pronuntat. Daca il intalnesti, incearca sa te amuzi de povestile lui uimitoare si de atitudinea pe care o are fata de restul lumii. In rest, ar fi bine sa il privesti de la distanta si sa nu te apropii prea mult de el.

Autor: Ana-Maria Dragota



Recomandari