6 factori care iti tin cariera pe loc

6 factori care iti tin cariera pe loc
  calendar_month        
Cariera ta poate fi pusa in pericol de anumite obiceiuri sau de lipsa de a incerca ceva nou. Din pacate, foarte multe persoane fac acest lucru fara sa isi dea seama si fara sa constientizeze ca acest lucru poate reprezenta un pericol pentru viitorul carierei lor.

Teama de a incerca ceva nou


Daca ai in permanenta sentimentul de teama si retinere atunci cand simti ca ar trebui sa pui punct si de o iei de la capat cu un nou job, cu siguranta cariera ta va avea de suferit.

Daca simti ca jobul actual te face sa bati pasul pe loc, ar fi bine sa te gandesti mai bine daca nu cumva ti-ar fi mai bine intr-o alta companie.

Nu te lasa influentata de faptul ca jobul actual iti ofera o anumita siguranta, ca este mai aproape de casa sau ca esti bine platita. Un job mai bun, cate te va ajuta in cariera, iti va aduce mult mai multe satisfactii pe termen lung, inclusiv la nivel financiar.

Obisnuinta

Foarte multi angajati nu se pot desprinde de actualul job pentru unul nou din cauza faptului ca s-au obisnuit cu aceleasi taskuri sau cu oamenii alaturi de care lucreaza. Incerca sa te detasezi de toate aceste lucruri si sa realizezi ca acesti colegi de birou iti sunt doar parteneri de munca. Oricum ar fi, daca esti prietena cu acestia, poti pastra in continuare
relatiile de amicitie, insa nu lasa relatiile dezvoltate la birou sa reprezinta un impediment in calea carierei tale.

Teama de a prelua controlul

Daca iti este teama sa preiei controlul atunci cand te afli in situatii limita, iti vei da seama, la un moment dat, ca acest lucru este un impediment in dezvoltarea ta personala, dar si in ceea ce priveste cariera. Incearca sa te implici cat mai mult si sa fii un lider atunci cand situatia cere acest lucru. Acest pas te va ajuta sa te dezvolti, sa capeti experienta si, de
ce nu, sa primesti o promovare ca urmare a exteriorizarii calitatilor tale de lider.

Teama de a pune intrebari

Nu ai inteles un lucru? Nu esti foarte sigura cum se poate rezolva mai repede un anumit taks? Adreseaza o intrebare... sau mai multe. Faptul ca intrebi nu arata ca esti o persoana nepregatita, ci una care isi da tot interesul ca treaba ei sa fie facuta cat mai bine. Cu siguranta toata lumea din jurul tau va aprecia faptul ca incerci, chiar daca nu vei da randament
maxim inca de prima oara.

Plafonarea

Te-ai obisnuit sa faci zilnic aceleasi taskuri si iti este teama sa iesi din acest cerc vicios pentru ca nu stii care anume vor fi provocarile si daca vei putea sa le faci fata? Scapa de aceasta idee si nu iti fie teama de esec. Daca nu vei incerca ceva nou, nu vei reusi niciodata sa ai succes in cariera.

Lipsa de dezvoltare personala

Printre beneficiile dezvoltarii personale se numara faptul ca poti sa castigi experienta de munca, inveti lucruri noi si deprinderi utile, socializezi mai mult: iti faci noi prieteni, cunostinte si contacte care iti pot fi utile in viata, ai oportunitatea de a lucra cu o categorie de persoane cu care ti-ai dorit sa ai contact, adica lucruri care te pot stimula sa devii mai buna si sa ai o cariera de succes.

Autor: Corina Petrea

Recomandari