6 semne ca ti-ai ales cariera gresita

6 semne ca ti-ai ales cariera gresita
  calendar_month        
Locul de munca este un aspect important in viata fiecarei persoane. Acesta este locul in care iti petreci cea mai mare parte a zilei si este sursa ta de venit. Daca esti multumita de cariera aleasa, atunci vei fi fericita si in viata personala, vei fi calma, optimista, vei gandi pozitiv si vei fi o persoana iubita si apreciata de cei din jur.

Daca totusi ai o cariera care nu iti place deloc, dar o faci doar pentru ca trebuie sa castigi bani pentru a-i plati facturile sunt sanse mari ca si viata personala sa fie un dezastru.

Decopera cele 6 semne care iti indica faptul ca alegerea facuta de tine in ceea ce priveste cariera nu este nici pe departe cea mai buna si potrivita pentru tine.

1. Gandul ca trebuie sa te duci la munca este un chin

Daca te afli in situatia in care te gandesti la faptul ca a doua zi trebuie sa te duci la munca si ai prefera sa fii bolnava sau sa intervina ceva astfel incat sa nu mai fii nevoita sa petreci 8 ore la birou, in mod sigur cariera actuala nu este potrivita pentru tine. Fara indoiala nu este jobul pe care ti-l doresti in viata, motiv pentru care ar trebui sa te ocupi de altceva.

2. Nu te pricepi la ceea ce faci

In ciuda faptului ca ai terminat o facultate in domeniu sau ca ai urmat cursuri de specialitate nu reusesti sa intelegi prea bine cum functioneaza lucrurile la locul tau de munca? Acest lucru indica faptul ca nu esti facuta pentru acest lucru si ca trebuie sa cauti mai departe.

Este un lucru obisnuit ca persoanele care reusesc sa invete la perfectie teoria sa nu fie capabile sa puna aceste lucruri in practica, asa ca nu iti imagina ca este o problema cu tine.

3. Urasti sa vorbesti despre ceeea ce faci

Atunci cand esti intr-o gasca de prieteni sau alaturi de familie vei observa cu cel putin doua persoane deschid cu placere subiectul munca. Daca tu eviti sa vorbesti despre acest lucru chiar si atunci cand esti intrebata si ti se pare ca iti strici toata ziua daca aduci acest subiect in discutie, in mod clar ar trebui sa te reprofilezi.

O persoana care isi uraste jobul va incepe sa aiba probleme si in viata persoanala.

4. Te plangi mereu de locul de munca

Daca te plangi in mod constant despre faptul ca nu iti place locul tau de munca, ca nu iti place obiectul muncii sau ca te simti plafonata este clar: ai nevoie de un nou job. Totusi, incearca sa iti dai seama ce anume nu iti place: locul de munca, seful, colegii sau pur si simplu ceea ce trebuie sa faci acolo. Poate ca anumite probleme pot fi schimbate si rezolvate.

5. Ajungi tarziu si pleci devreme

Lipsa de motivatie se manifesta prin nerespectarea programului de munca. Daca programul incepe la 9, iar tu ajungi in jur de ora 10, cel mai probabil nu ai nicio tragere de inima sa ajungi mai repede la birou. De asemenea, in situatia in care cauti adesea motive pentru a pleca mai devreme, este absolut evident ca nu te incanta deloc taskurile tale.

6. Petreci tot mai mult timp pe Facebook

Atunci cand te plictisesti ingrozitor si nu ai chef de munca, Facebookul pare sa fie unica salvare. Din pacate, atunci cand petreci tot mai mult timp pe Facebook si tot mai putin timp rezolvat problemele pentru care esti platit, nu doar ca te confrunti cu un esec profesional, ci poti avea si probleme cu superiorul.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ce ma deraneajza pe mine
  • person

    "work hard,play harder !"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right