7 joburi de viitor in care sa faci cariera

7 joburi de viitor in care sa faci cariera
  calendar_month        
Intr-un context economic fragil, necesitatea implinirii financiare in cariera incepe sa primeze in fata nevoii de a-ti urmari vocatia.

Iata de ce este important sa cunosti principalele joburi de viitor , mai exact domeniile in plina expansiune care mai permit inca realizarea profesionala, in ciuda amenintarii recesiunii economice.


Niciodata nu este prea tarziu pentru un nou inceput in profesie. Daca te afli la o rascruce de drumuri, iata care sunt cele mai cautate joburi in viitor, care sa iti ofere o cariera promitatoare si stabila.

Autor: Adelina Dobrin

78079.jpg


1. Ingineri biomedicali
Specialistii in echipamente si aparaturi medicale de generatie noua sunt foarte solicitati in toate tarile lumii.

Inginerii biomedicali se numara printre cei mai necesari experti din ramura ingineriei, dar si din domeniul medical. Industriile aflate in plina expansiune, in tara si in strainatate, sunt cele de echipamente medicale si servicii de dezvoltare.

Biostatisticienii sunt si ei foarte cautati in unitatile de cercetare, in laboratoare si in unitatile medicale.

Foto: wne.edu78081.jpg


2. Analisti in telecomunicatii
Analistii de date in telecomunicatii si in retele informatice sunt tot mai necesari in toate colturile lumii, facand parte din specialistii cu cea mai mare cerere pentru colaborari diverse peste granite.

Cu o remuneratie satisfacatoare si perspective profesionale promitatoare, studentii la Design Sisteme Computerizate, Telecomunicatii si ale servicii conexe au, in 2012, perspective imbucuratoare pentru viitor.

Foto: eesconsulting.net78077.jpg


3. Asistenti sociali la domiciliu
O alta profesie cu solicitari monumentale pe piata muncii se refera la asistenta sociala la domiciliu pentru persoane vulnerabile (batrani, copii bolnavi etc).

Serviciile medicale in unitati spitalicesti si in azile sunt in permanenta o sursa de angajari de personal.

Foto: homehealth-aide.com78078.jpg


4. Analisti financiari
Noile reglementari in domeniul financiar sunt benefice pentru profesia analistilor.

Transformarile legale si birocratice continue anunta o explozie a ofertelor de munca in acest sector, cel mai tarziu in anul 2013.

Foto: bls.gov54372.jpg


5. Cercetatori medicali
Aceasta profesie este bine remunerata in prezent, insa nu foarte accesibila publicului larg. De regula, sunt necesare studii postuniversitare si multa pregatire prealabila.

Totusi, institutele de cercetare din lumea intreaga incep sa resimta tot mai mult lipsa unui numar mai mare de personal specializat, ceea ce inseammna ca cercetatorii medicali vor fi tot mai mult cautati in viitor.78080.jpg


6. Specilisti in ingrijire corporala
Vanitatea oamenilor secolului XXI a dat nastere unui numar impresionant de servicii de ingrijire corporala, in special de estetica si wellness.Toata lumea este preocupata de aspectul fizic, investind mai degraba intr-o sesiune spa, decat intr-un set nou de analize de rutina.

Iata de ce specialistii in ingrijire corporala sunt tot mai cautati pe piata muncii, inclusiv in unele clinici medicale private care ofera servicii suplimentare pacientilor.78082.jpg


7. Biochimisti si biofizicieni
Biochimistii si biofizicenii fac parte dintr-o ramura profesionala mai putin extinsa, dar cu un potential de dezvoltare foarte mare in viitor.

Acesti specialisti sunt deja ultra-cotati in unele state din SUA, iar producatorii din domeniul farmaceutic national incep sa fie si el foarte interesati de potentiali colaborati cu cunostinte solide in domeniu.

Recomandari