Arborele si fructele

Arborele si fructele
  calendar_month        
Sunt foarte multe feluri de discriminare la locul de munca, unele mai usoare, altele mai putin de dorit. Unele se refera si la mediul de lucru.

Se stie foarte bine si toata lumea discuta despre asa ceva, despre teoria angajatului si a angajatorului. Si anume ca trebuie studiata politica firmei in care ajungi, ca trebuie sa fi mai inainte de toate un mic psiholog, sa stii cum sa il iei pe fiecare in parte, dupa pricipiul calauzitor: fiecare este asa cum este.

Si cateodata chiar ai impresia ca faci o munca buna, de care esti mandru si de beneficiile careia crezi ca vei beneficia tu si angajatorul.

Numai ca... in fiecare poveste exista un "dar", nu-i asa ? Vei constata ca acest lucru nu se verifica sau in cel mai fericit caz, nu de cate ori meriti. Si desigur ca apare un semn de intrebare. Numai unul?

Exista doua categorii de angajatori: angajatori care se respecta si angajatori care nu se respecta.

77921.jpg

Prima categorie, minoritatea, adevaratii angajatori, pentru care merita sa faci un efort si sa lucrezi intr-un cadru profesionist.

Pentru ca se respecta si pentru ca au principii, acesti angajatori cer mult de la angajati, dar si ofera: un mediu profesionist, birouri adecvate, training-uri si cursuri de perfectionare, salarii decente, recunoasterea muncii, ofera respect si au grija ca angajatii lor sa lucreze intr-un climat prietenos.

Angajatii se poarta cu respect intre ei, nu se permit atacurile in fata sau in spate si se formeaza reciproc. Sunt cei care isi dezvolta propriul brand si care constientizeaza ca un parteneriat il reprezinta doua parti, ambele cu doleante si obligatii.

In astfel de firme se permite aproape totul

Majoritatea, ca toate majoritatile, este haotica si ne pune viata in primejdie cu hotararile ei dictate de cele mai multe ei de starea ei instabila.

Adica, acesti angajatori sunt pe piata datorita diferitelor viclesuguri pe care le fac asupra celor care dau cea mai mica dovada de nehotarare sau bunavointa. Te-ai prins, unii dintre acestia sunt angajatii. In astfel de firme se permite aproape totul, deoarece ipocrizia este la mare cautare.

Aici este locul ideal de luat bani (ai remarcat ca nu am zis locul de munca) pentru cei care vor sa traiasca pe spinarea altora. Jocul este unul complice intre angajatori si acesti angajati, care trebuie sa gaseasca pe unii care sa munceasca cat doi.

Fiecare rezista cat poateIn aceste locatii nu se practica pregatirea permanenta a personalului, fiecare rezista cat poate. Furnicute sunt peste tot, si genii la fel. Dupa legile supravietuirii, se copiaza de la altii ceea ce permite realizarea unei activitati din care sa iasa profit.

Colegii de cele mai multe ori, datorita legilor nescrise ale stilului firmei se vor grupa in bisericute, ii vor marginaliza pe cei care nu sunt copii fidele ale lor, si vor gasi ca distractie orice se poate numi barfa. Aici meritele ti se vor recunoaste doar daca tipi cel mai tare. Cel mai probabil mediul devine in cele de urma toxic, dar vital pentru unii.

Desigur ca lucrurile nu sunt numai in alb sau negru, pentru ca este foarte posibil ca unele mici probleme sa apara si in cel mai ideal mediu de lucru, sau intr-un mediu ostil sa existe unele beneficii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Probleme europene rezolvate cu fonduri nerambursabile
  • person

    "despre fonduri europene nerambursabile"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right