Calatorie in timp II

Calatorie in timp II
  calendar_month        
Citeste aici prima parte!

Win pentru noi (Extreme Training)
1. isi creste portofoliul de clienti
2. "achizitioneaza" diferite bunuri sau servicii care vor sprijini cresterea companiei

Win pentru parteneri
1. instruiesc forta de vanzari sau echipele manageriala
2. nu sunt nevoite sa plateasca in bani, ci platesc in bunuri sau servicii
3. momentul este ideal (de exemplu, forta de vanzari nu are foarte mult de lucru acum)

Domeniile cadru la care ne-am gandit sunt: auto, constructii, turism, echipamente IT, publicitate, consultanta, telefonie mobila, consumabile/papetarie, edituri/tipografii, traduceri, etc.

Pe de alta parte, cred ca vom putea colabora si cu persoane fizice. Practic, daca cineva are ceva de oferit si noi avem nevoie in acest moment de acest ceva sau am putea avea nevoie in urmatorii 2-3 ani, facem trocul!
Ce parere aveti, cum vi se pare? Ce plusuri sau ce minusuri vedeti la acest tip de parteneriat? Sunt convins ca exista si plusuri si minusuri, trebuie insa sa luam in calcul ca este doar una dintre solutii. Putem identifica chiar zeci de asemenea solutii.

Identificati oportunitati si solutii permanent. Aceasta este de fapt singura cale. De exemplu, solutia de mai sus, TROCUL, este valabila numai atunci cand ai ceva de oferit, fie ca esti persoana fizica sau companie. Trebuie sa fi dispus sa oferi ceva, troc fara sa oferi ceva nu este posibil. Fa o lista cu ce poti face (cuantifica-le in cifre) si gandeste-te care sunt planurile tale, iar pasul imediat urmator este identificarea unor potentiali parteneri care ar putea avea nevoie de ceea ce oferi. De exemplu, daca visul tau este sa calatoresti mult, gandeste-te cum ai putea sprijini o agentie de turism. Te poti alege cu sejururi de neuitat. Aceasta solutie nu asigura totul, insa poate asigura acel plus pentru a trece peste perioada de criza foarte usor. Cu cat mai multe solutii cu atat mai multe oportunitati.Circula un banc pe internet acum, il redau mai jos pentru cei care nu au avut ocazia sa-l citeasca inca:

E august, un mic oras pe malul marii …, in plin sezon, ploua torential de citeva zile, orasul arata de parca ar fi parasit.
Toti au datorii si traiesc din credite.
Din fericire vine un rus bogat la un mic hotel cochet. Vrea o camera.
Pune o bancnota de 100$ pe masa receptionerului si se duce sa vada camerele.
Seful hotelului ia repede bancnota si se duce repede sa plateasca datoriile la macelar.
Acesta ia bancnota si se duce repede sa-si plateasca datoria la crescatorul de porci.
Acesta la randul lui se grabeste sa-si plateasca datoriile la cel ce-i livreaza furaje pentru porci.
Cel cu furajele insfaca bancnota si alearga la prostituata pe care nu o mai platise demult. In timpurile astea de criza pina si ea ofera servicii pe datorie!
Prostituata ia bancnota in mina si se grabeste spre hotel, unde fusese cu clientii ultimele dati si unde ramasese datoare.
In acest moment coboara rusul, dupa ce a inspectat camerele, spune ca nici o camera nu-i place, isi ia bancnota si paraseste orasul.
Nimeni nu a cistigat ceva, insa intregul oras traieste acum fara datorii si priveste optimist in viitor!

Revenind la calatoria in timp. Este un demers amuzant si placut. Faptul ca este util este cireasa de pe tort. Lasa imaginatia sa-ti zburde. Trocul este numai una dintre variante. Cine stie, una dintre oportunitati poate fi un stagiu cu bursa la o Universitate de renume, astfel ca la sfarsitul crizei te poti intoarce cu un plus valoare consistent. Sau poate ai ocazia sa legi parteneriate cu oameni sau companii care in vremuri de liniste nu ar fi dorit. Sau poate fi o solutie construirea unei pensiuni. Preturile materialelor de constructii au scazut, de asemenea si manopera. Sau in cadrul companiei, pot fi implementate proiecte de dezvoltare, proiecte amanate de mult timp. Reiau ce am spus mai sus: Cel mai mare risc este sa nu risti nimic. Sper ca am reusit sa va pun pe ganduri putin. Faceti simplul demers de a asterne pe hartie rezultatele "calatoriei in timp". Este simplu, nu costa nimic si poate aduce avantaje nebanuite. Lasati imaginatia sa calatoreasca.
Autor: Marian Rujoiu
Trainer Extreme Training, The way to excellence
www.traininguri.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

o lume
  • person

    "poemele mele, iele rebele"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right