Ce stim despre pensiile private?

Ce stim despre pensiile private?
  calendar_month        
Poate multi ar raspunde: foarte putin, altii deloc sau de ce nu altii ar spune: da, eu sunt informat despre tot ceea ce inseamna o pensie privata.

Trebuie sa recunoastem cu totii ca de fapt cunoastem foarte putin despre ceea ce presupune posibilitatea de a avea o PENSIE PRIVATA sau altfel spus o RENTA VIAGERA (asa cum se mai numeste).

Este ceea ce in tarile mai dezvoltate s-ar cataloga ca fiind ceva indispensabil atat pentru prezent cat si pentru viitor. Spun asta, pentru ca este cam greu de realizat ca peste cativa zeci de ani vom beneficia si noi, ca de altfel o mica parte dintre cei care au contribuit la crearea si dezvoltarea unui anume fond pentru pensii, de o pensie care sa ne permita sa supravietuim si sa ducem o viata cat de cat decenta.

Nimeni nu stie cat si mai ales cum vom trai peste un anumit numar de ani. Poate va fi foarte bine, vom avea tot ceea ce ne-am dorit, ce am visat si de ce nu ceea ce ne-am propus sa avem dupa acei multi, multi ani lucrati, timp in care noi anual, am contribuit la crearea unei pensiute pentru acele zile negre, care de preferat ar fi sa nici nu vina... dar nu se stie niciodata.

Ideal ar fi sa prevenim si sa vedem viitorul dintr-o pozitie cat mai realista si cat mai sincera, adaptata totodata si la principiile pe care le avem, la viata pe care o ducem zi cu zi si mai ales la mentalitatea noastra care ar trebui sa fie in permanenta innoita si actualizata.

Ce spuneti, este sau nu, necesara o pensie privata, asa la o un prim contact cu acest subiect? Sunt convinsa ca multi dintre voi au tendinta sa spuna ca este ceva ce nu prezinta interes pentru moment, sau ca este prea devreme sa se gandeasca la acest lucru.

Si eu gandeam la fel, dar dupa ce am acumulat cunostintele necesare despre subiect am fost din ce in ce mai interesata chiar si la varsta mea, o varsta la care de fapt am inceput sa contribui la acel fond pentru somaj de la stat.

Am terminat de curand facultatea si m-am angajat in domeniul pe care l-am studiat timp de mai multi ani. Ce fericita!... ar fi tentati sa spuna unii, sa termini facultatea si sa ai norocul sa te angajezi asa de repede si in domeniu. Ce bine, nu?

Este foarte bine, doar ca dezamagirile nu au intarziat sa apara. Nu credeam ca o sa ma izbesc de atatea nelamuriri, neclaritati... si acesta este doar inceputul.

Tocmai de aceeea mi-am indreptat atentia spre ceea ce se numeste o pensie. Daca tot asa o sa fie viata, mai cu bune, mai cu rele, mai cu stres sau fara stres vom vedea. Clar este ca nu voi fi niciodata sigura ca voi ajunge sa beneficiez vreodata de acea pensie care dupa cum s-ar cuveni, ar trebui sa fie cat de cat mare.

Prin urmare, mi-am incheiat o polita de asigurare de viata pe un anumit termen, si am gasit o alternativa de a-i ajuta si pe ceilalti sa beneficieze de niste bani, mult mai multi decat suma cu care au contribuit si cu mult mai multe beneficii dacat o pensie de la stat care este pusa oarecum la indoiala.

Nu necesita nici un efort sa va informati despre sansele pe care vi le puteti crea pentru a VA asigura un viitor cat mai sigur.

Mai bine previi decat sa incerci sa refaci, sa corectezi sau sa schimbi. Este valabil pentru orice, dar mai ales cand este vorba despre viitorul nostru si despre siguranta noastra si a familiei.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Avantajele atei dentare!
  • person

    "Fii pacientul nostru, pentru ca noi cream zambete pentru toata viata!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right