Ce subiecte de discutie sa nu abordezi la birou

Ce subiecte de discutie sa nu abordezi la birou
  calendar_month        
Colegii de birou sunt oamenii alaturi de care iti petreci mai bine de jumatate din zi, ceea ce inseamna ca puteti aborda subiecte cat mai diverse si mai inedite. In acest caz insa exista si granite pe care ar fi bine sa nu le depasesti. Este adevarat ca poti ajunge sa legi prietenii cu unii dintre colegi , insa chiar si asa ar trebui sa evitati anumite subiecte.

Iata cateva dintre acestea.Religie


Evita sa discuti convingerile tale religioase si, mai rau decat atat, sa le compari cu cele ale colegilor. Acest subiect nu va face decat sa dea nastere unor polemici fara final si sa strice legatura frumoasa pe care ai contruit-o cu oamenii cu care imparti biroul.

Oamenii in general nu vor sa auda argumente (fie ele pertinente sau nu) impotriva religiei si credintelor lor. In plus, cei mai enervanti oameni sunt cei care incearca sa te convinga ca lucrul in care cred ei este cel mai bun.

Politica

Acest subiect este la fel de delicat, in special in timpul alegerilor si campaniilor electorale. Este foarte posibil sa trezesti sentimentul de antipatie doar pentru ca tu consideri ca un canditat merita mai mult decat altul. Cel mai bine este sa eviti sa spui ca cel mai bun primar/presedinte/consilier ar fi X, iar Y ar fi total nepotrivit si nu ar face nimic bun. Probabil ca acesta este si unul dintre motivele pentru care se recomanda ca votul sa ramana secret.

Viata sexuala

Chiar crezi ca este recomandat sa discuti despre viata ta sexuala cu pesoanele alaturi de care lucrezi? Cel mult poti discuta aceste lucruri cu cea mai buna prietena. In rest, ar fi bine sa deschizi acest subiect doar cu partenerul de viata.

Subiectul "sex" ii poate face pe colegii tai sa se simta stanjeniti. In plus, le poti da acestora un motiv pentru care sa te ia peste picior sau sa faca glume jenante pe seama ta.

Probleme de familie

Este adevarat ca atunci cand ai probleme acasa simti ca vrei sa te descarci si sa discuti cu oricine, nu neaparat pentru a primi un sfat, ci pentru a scapa de frustrari. Nu vei face decat sa iti plictisesti colegii si sa ii determini pe acestia sa inceapa sa te evite. Daca totusi problemele cu care te confrunti sunt grave, nu poti decat sa discuti cu seful si sa ii ceri cateva zile libere, oferindu-i acestuia detalii doar daca ti le cere.

Nu uita ca "rufele" ar trebui sa se spele in familie si nu la locul de munca.

Probleme de sanatate

La un moment dat fiecare dintre noi se confrunta cu probleme de sanatate, insa majoritatea alege sa nu le discute la locul de munca. Ar fi recomandat sa le urmezi exemplul. Este in regula sa mentionezi in treacat ca ai probleme de sanatate, dar nu insista cu prea multe detalii care oricum nu ii intereseaza pe colegii tai.

Persoane din birou care te atrag

Chiar daca relatiile la birou sunt de obicei cu plusuri si minusuri, ar fi bine sa tii in secret daca esti atrasa de o persoana din cladire sau chiar din birou. Nu neaparat pentru ca este un lucru jenant, ci pentru ca este posibil ca unii dintre colegi sa inceapa sa bata apropouri, mai mult sau mai putin subtile, chiar de fata cu persoana respectiva. Imagineaza-ti cat de jenant ar fi momentul.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

~ Un adevar ~
  • person

    "cat de putin ii trebuie unui om sa fie fericit,dar cat de mult ii trebuie sa inteleaga acest lucru!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right