Ce sunt asigurarile de accident?

Ce sunt asigurarile de accident?
  calendar_month        
Acum cateva zile am deschis un cont la o banca si concomitent cu operatiunea in sine am fost intrebata daca nu vreau sa imi inchei si o polita de asigurare de accident.

Recunosc, spre rusinea mea, ca nu prea stiam cu ce se mananca politele de accident, insa am parut la curent cu ce presupunea un astfel de contract. Totusi, l-am lasat pe domnul in speta sa imi explice in ce consta procedura in sine.

In general, contractele pentru asigurarea de accident ofera module flexibile de asigurare, acoperind situatii din cele mai nefericite: dizabilitati permanente cauzate de un accident, plata spitalizarii sau a interventiilor chirurgicale in cazul unui astfel de eveniment sau repatrierea corpului defunctului, in cazul unei morti accidentale.

Asigurarile pentru accidente pot fi incheiate atat de persoane fizice cat si de persoane juridice.

Este de la sine inteles ca daca vrei sa inchei o astfel de polita, te afli printre persoanele care in urma desfasurarii activitatii profesionale sau pur si simplu in viata privata sunt expuse riscului de accidentare.

Este bine stiut ca in cazul unui accident, costurile de spitalizare, costurile intreventiilor chirurgicale si a tuturor procedurilor spitalicesti se ridica deseori la sume exorbitante.

De aceea, uneori, chiar daca pare destul de macabru gandul, este bine sa nu lasi viata sa te ia "pe nepregatite".

Majoritatea bancilor din Romania au cam aceleasi tipuri de risc, acoperite de politele de accident.

Aceste ar fi:

Invaliditate permanenta.
In cazul unui accident grav, care se soldeaza cu invaliditate pentru persoana afectata, suma de bani provenita din polita de asigurare va acoperi, macar in mare, cheltuielile curente.

Deces.
Exemplul extrem, insa nu de neglijat. Costurile legate de inmormantare ajung uneori la sume foarte mari, iar daca sunt acoperite de asigurarea de accident, familia defunctului are o grija in minus.

Arsuri, degeneraturi.
Mai ales daca practice sporturi extreme, sau esti doar o persoana mai activa, in calatoriile tale duci cu tine riscul unei accidentari ce poate afecta membrele.

Incapacitate temporara de munca.
Daca ai suferit un accident in timpul tau liber si esti obligat sa iti intrerupi activitatea profesionala, polita de accident pentru incapacitate temporara de munca iti va acoperi cheltuielile lunare.

Consecinte estetice.
Cu toti am vazut la televizor ce inseamna un accident in care persoana afectata sufera rani la nivelul fetei.

Iar chirurgia cosmetica reparatorie costa foarte mult. Costuri care pot fi suportate de polita de accident.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

./././
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right