Ce trebuie sa stii inainte sa-ti schimbi cariera?

Ce trebuie sa stii inainte sa-ti schimbi cariera?
  calendar_month        
Te gandesti sa o iei de la capat cu o noua cariera ? Mai intai analizeaza-ti situatia si apoi poti sa decizi daca schimbarea carierei este pasul bun pentru tine!

Cererea pietei

Afla care sunt noile trenduri in piata muncii, care joburi sunt cautate si ce schimbari sunt binevenite.

Locatia

Decide daca esti dispusa sa te muti. Persoanele care isi schimba cariera si sunt dispuse pentru relocare sunt mai bine platite si isi gasesc mai repede de lucru.

Educatia

Afla ce nivel educational este necesar pentru cariera pe care o doresti.

Angajamente personale

Gandeste-te la responsabilitatile pe care le ai fata de familia ta. Ce impact va avea asupra lor noua ta cariera? La ce esti dispusa sa renunti? Ce nu este negociabil? Unde poti face compromisuri?

Stilul de viata

Noua cariera pe care o ai in vedere se va potrivi cu stilul tau de viata? Te vei descurca cu un salariu mai mic la inceput?

Personalitate

Inainte de a avea in vedere o noua cariera, trebuie sa te cunosti cat mai bine. Acest lucru te va ajuta sa alegi un domeniu care sa ti se potriveasca, si pe termen lung sa ai succes.

Aptitudini si cunostinte

Trece-ti in revista talentele si aptitudinile. Cum se potrivesc ele cu cunostintele necesare in noua cariera?

Experienta

Descopera cum diferitele experiente (joburi, scoala, timp liber) te-au pregatit si te-au format. Ai vreun punct comun cu viitoarea cariera?

Pasiuni

Identifica ce joburi ti-ar mentine interesul si te-ar inspira. Gaseste un loc linistit, stai jos si scrie 5 lucruri care iti fac placere. Daca noua cariera nu e pe lista ta, mai bine iti reconsideri decizia de a face o schimbare de cariera.

Autor: Nauge

Recomandari