Cererea de demisionare

Cererea de demisionare
  calendar_month        
Oare ce este de facut atuni cand ai luat decizia de a te angaja in alta parte? Ar trebui sa iti faci timp sa scrii o cerere de demisionare pe care sa i-o inmanezi angajatorului tau actual. Este cel mai bine sa ai o asemenea documentatie inregistrata si astfel sa stabilesti care va fi ultima ta zi de munca.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il retii atunci cand iti scrii cererea de demisionare este ca aceasta trebuie sa fie facuta intr-un mod profesionist - nu are niciun rost sa iti faci acum dusmani sau sa jignesti pe cineva. Indiferent de situatie, daca ti-ai iubit sau ti-ai urat jobul sau angajatorul, rezumatul cereri va trebui sa fie acelasi: scurt, politicos, o scrisoare profesionala in care sa iti anunti intentia de a parasi locul de munca.

Oamenii demisioneaza de la locul de munca din tot felul de motive, si tu cu siguranta nu vei avea nevoie sa dai detalii in legatura cu motivele plecarii tale din cadrul companiei. Cererile de demisionare sunt acte de politete fata de angajator, deci tu ai nevoie sa iti exprimi pozitia, si anume, ca vei parasi actualul loc de munca in favoarea impliniri pe plan profesional, sau atingerii altor teluri.

Atunci cand scrii o astfel de cerere, aminteste-ti inca o data ca ai o istorie in spatele acestui loc de munca si ca lumea este un loc mic, mai mic decat am putea noi crede vreodata. Asa ca ai in vedere ca niciodata sa parasesti locul de munca stricandu-ti relatiile cu fostii colegi sau sefi, pentru ca aceste lucruri cu siguranta iti vor afecta la un moment dat cariera. Cum? Niciodata nu vei stii cand vei avea nevoie de ajutorul lor profesionist, sau in ce imprejurimi te vei intalni cu ei. Ramai in relatii bune, lasa-ti loc de "Buna ziua". Este un lucru foarte important si pentru tine ca om, dar si ca angajat.

Cui ar trebui sa te adresezi in scrisoarea ta de demisionare? Si oare ce ar trebui sa scrii in ea? Cand ar trebui sa o inmanezi? Ideal ar fi sa o inmanezi cu doua sau cu mai multe saptamani inainte de data la care iti planuiesti sa pleci( in functie locul de munca pe care il ocupi si de compania la care lucrezi). Ea ar trebui sa fie adresata sefului tau, si sa faci o copie pe care sa o trimiti departamentului de HR(resurse umane).Iata ce ar trebui o cerere de demisionare sa cuprinda:

Primul paragraf: Fa-ti cunoscuta intentia de a demisiona din pozitia pe care o ocupi si ca vei parasi compania. Anunta-ti ultima zi de munca.

Al doilea paragraf: Daca te simti in masura sa faci acest lucru, spune si motivul pentru care demisionezi - fie ca e o slujba mai buna, ca ai nevoie de o schimbare in cariera, ca ai absolvit cursuri si ai nevoie de perfectionare, etc. Ori mai poti sa iti accentuezi valoarea in cadrul companiei si sa amintesti de succesul pe care l-ai avut, si beneficiile pe care le-ai adus companiei. De ce? Acestea in cazul in care urmaresti sau ti-ai dori sa primesti o contraoferta din partea angajatorului tau.

Al treilea paragraf: Multumeste-i atat seful tau cat si companiei pentru oportunitatea pe care ti-au oferit-o atunci cand te-au angajat. Asigura-te ca scrisoarea se termina intr-o nota pozitiva.

Presupunand ca vei pleca in termeni buni de la actualul loc de munca, odata ce te-ai stabilit la noul loc de munca, aminteste-ti sa ii contactezi pe fostii tai sefi si colegi si sa ii anunti datele tale de contact pentru ca voi sa continuati sa pastrati legatura. Tine minte ca si ei fac parte din reteua ta de prieteni, asa ca fa un mic efort si pastreaza-i aproape de tine pentru ca nu stii ce iti va rezerva viata si cand vei avea nevoie de ajutorul lor.Mult succes la noul loc de munca!

Recomandari