Colegi dificili: cel care se plange tot timpul

Colegi dificili: cel care se plange tot timpul
  calendar_month        
Cate locuri de munca, atatea personalitati ciudate! E cel care nu face nimic, cel care te deranjeaza la fiecare 5 minute, cel care trebuie tratat cu manusi, cel care barfeste etc.

Viata intr-o firma ne pune in contact cu personalitati foarte diferite, si ne obliga sa cooperam cu colegi pe care nu i-am ales noi, la bine si la rau. Confruntata cu aceste personalitati dificile, iata cateva sfaturi pentru a ramane zen si pentru a continua sa muncesti in conditii bune.

Colegul plangacios

Profil

E obosit, e in urma cu treburile de serviciu, ba are prea multe responsabilitati, ba are prea putine... In orice situatie, el are ceva de comentat, ceva care nu-i convine si tine mortis sa-ti impartaseasca parerea sa.

Dificultate

Nu numai ca acest coleg te impiedica sa muncesti, dar iti si distruge moralul. Te agaseaza si te enerveaza, deoarece nu te lasa in pace nici macar cand ai si tu problemele tale.

Cum scapi de el?

E o trasatura a personalitatii sale de fond, nu poti sa-l schimbi pe plangaciosul cronic. Va trebui sa-l aduci cu picioarele pe pamant zilnic, sa-i explici ca exista situatii si mai rele decat ale lui, si ca sigur va fi rasplatit pentru munca suplimentara.

Daca faci greseala si nu-l asculti, se va plange din ce in ce mai tare si te va face sa te simti vinovata. Nu se va opri pana nu vei claca. Evita deci sa-i intri in joc si sa-l compatimesti. Pastreaza distanta si ramai profesionista in discutii. Sigur va pleca sa-si spuna necazurile in alta parte.

Situatia devine delicata daca colegul incepe sa se planga la colaboratorii externi, in special in fata clientilor. In acest caz, trebuie sa atragi atentia sefilor.

In schimb, daca vreunul dintre colegii tai care in mod normal e vesel si ferice vine intr-o zi trist la serviciu, poate sa aiba o problema personala sau profesionala de care nu stii. In acest caz, sustinerea ta il va ajuta sa treaca peste necazuri.

Articole asemanatoare:

Colegi dificili: cel care deranjeaza in permanenta

Recomandari