Cum depistezi un angajat mincinos?

Cum depistezi un angajat mincinos?
  calendar_month        
Instinctul este important cand vrei sa depistezi mincinosii din birou, dar te poti baza si pe tehnicile de observare a comportmanetului oamenilor. Fii mai receptiva din punct de vedere vizual la locul de munca si vei afla cine te tradeaza pe la spate.

Stai intre oameni

Pentru a intelege ce e-n capul oamenilor din comportamentul lor trebuie sa ai o asa-numita "inteligenta sociala". Cum devii inteligenta din punct de vedere social? Stai intre oameni, interactioneaza cu ei, observa-le entuziasmul, plictiseala, stresul si furia. Rafineaza-ti capacitatea de a citi emotiile oamenilor si astfel vei sti cand cineva incearca sa te duca de nas. La fel si cu clientii: observa-i mai bine la intalniri si cine festive.

Citeste-i

Exista mai multe manifestari ale mincinosilor . De exemplu, o persoana care e de obicei foarte vorbareata e de-odata ocupata cu trimiterea unui e-mail, renunta la contactul vizual (in momentul in care spune minciuna) sau devine brusc vaga la discutarea unor subiecte despre care stie multe lucruri.

Si modificarile comportamentale sunt importante. De exemplu, cineva care incepe de-odata sa se joace cu pixul are ceva de ascuns (sau pur si simplu s-a plictisit).

Da-le oamenilor libertate de exprimare

Daca ii constrangi, nu vei auzi niciodata lucruri interesante, dar daca oamenii se simt in largul lor incep sa vorbeasca co gramada, si adevaruri si minciuni.

Fa-i sa se simta confortabili

Daca suspectezi o minciuna, cel mai simplu mod de a scoate adevarul la iveala e sa te joci cu mintea mincinosului. Cand discuti cu cineva un subiect delicat, adopta foarte subtil unul sau doua din gesturile interlocutorilor.

Apoi incepe sa faci gesturile mai larg, iar anturajul va incepe sa te copieze, inconstient. Aceste gesturi ii vor relaxa si-i vor face sa lase jos garda. Atunci e momentul sa pui intrebari cheie si vei primi raspunsurile cele mai clare.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

tristeti
  • person

    "poemele mele, iele rebele"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right