Cum iti ajuti copilul sa isi aleaga cariera

Cum iti ajuti copilul sa isi aleaga cariera
  calendar_month        
Fie ca ai un copil adolescent, fie ca abia a intrat pe bancile scolii, viitorul lui te intereseaza in egala masura. Trebuie sa stii ca perspectivele unei cariere incep de la educatia pe care o primeste si de la optiunile pe care le face in privinta studiului.

Citeste mai jos cum iti poti ajuta copilul sa isi construiasca un CV solid inca din scoala si cum sa opteze pentru o cariera care i se potriveste.

Deciziile in legatura cu cariera, cu studiile liceale si specializarea la facultate sunt printre cele mai importante si copilul tau are nevoie de ajutorul tau in ceea ce priveste un sfat sincer si in cunostinta de cauza.

Pentru cei mai multi dintre tineri exista numeroase optiuni de care copii lor vor continua sa profite, legate de locuri de munca, training si dezvoltarea carierei.

incurajeaza-ti copilul sa vada invatatura si dezvoltarea aptitudinilor ca pe un lucru pe care il face toata viata pentru bine lui;
incurajeaza-l sa incerce noi activitati, pentru a fi implicat in domenii diverse, cariera se poate schimba de mai multe ori de-a lungul vietii;
este in regula ca orice copil sa isi asume niste riscuri si adesea sa faca greseli, este parcursul firesc in procesul de invatare si astfel va invata sa fie flexibil;Felul in care copilul tau ia decizii legate de viitor si cariera il va afecta pe termen lung. A lua o hotarare in cunostinta de cauza, informat si fara ezitari reprezinta una dintre lectiile de cariera pe care i le poti oferi.

Numeroase studii arata ca parinti au un rol foarte important in influentarea deciziilor de cariera ale copiilor. Intreaba-ti copilul despre ceea ce se vede facand in viata si incearca sa ii descoperi:

punctele tari;
interesele din diverse domenii;
materii preferate;
ce este important pentru el.

Este un lucru util pentru viitorul copilului tau si al carierei sale sa discute cu familia despre diferite tipuri de joburi. Incurajeaza-l sa se intereseze din timp, pentru a sti cum sa se pregateasca pentru cariera.

In plus, ceea ce ii transmiti copilului tau prin felul in care iti abordezi propriul job si propria cariera il va influenta in viata. Daca pentru tine este important sa faci ceea ce iti place si sa obtii succesul printr-o munca placuta, copilul tau va intelege ca in viata conteaza foarte mult cum abordezi capitolul cariera.

Citeste mai multe sugestii pentru cariera pe www.myjob.ro.

Recomandari