Cum poti deveni editor de fashion

Cum poti deveni editor de fashion
  calendar_month        
Esti pasionata de lumea modei, urmaresti cu sufletul la gura toate prezentarile de moda, esti la curent cu tot ce se va purta in sezoanele urmatoare, iar dressingul tau este un adevarat sanctuar organizat in functie de stiluri si culori?

Ei bine, afla ca poti castiga bani lucrand ca editor in domeniul pe care il adori.


Pentru a deveni editor de fashion insa, este nevoie de ceva mai mult decat pasiune pentru moda. Este nevoie sa fii familiarizata cu termeni din domeniu, sa ai un talent innascut la scris si sa fii o persoana tenace.

Pe langa articolele minunate pe care le vei scrie, vei participa la prezentari de moda si vei intra in contact cu designeri renumiti, pe care pana acum ii admirai doar la televizor.

Iata ce trebuie sa faci:

Urmeaza un curs de jurnalism

In cazul in care nu ai terminat jurnalismul, ar bine bine sa urmezi cateva cursuri. De asemenea, varianta masterului este una foarte buna. Aici vei invata despre redactarea unui articol perfect, despre citarea surselor, structurarea materialelor si alte lucruri de baza pentru un jurnalist adevarat.

Opteaza pentru un curs de design vestimentar

Exista multe case de moda sau firme care organizeaza cursuri de design vestimentar. Aici vei reusi sa te pui la punct cu termenii de specialitate si sa acumulezi mai mult decat niste notiuni de baza.

In acest sens, vei primi o diploma sau un certificat de absolvire care sa iti faciliteze angajarea in domeniu.

Abilitati necesare

Determinarea, dedicarea si perseverenta sunt 3 abilitati necesare in domeniul modei. Este foarte important ca atunci cand iti doresti un asemenea job, sa ai puterea necesara sa te zbati si sa lupti pentru a obtine cele mai proaspete informatii din domeniu. De asemenea, nu te gandi ca iti va fi usor sa obtii intalniri sau interviuri cu personalitati din lumea modei. Daca totusi ai aceste abilitati, vei ajunge acolo unde iti doresti.

Originalitatea este cu siguranta o necesitate daca vrei sa devii un nume cunoscut in domeniu. Trebuie sa fii prima care scrie un articol despre o prezentare sau despre un trend si trebuie sa o faci intr-o maniera originala. Formeaza-ti un stil unic de redactare a materialelor, care sa te scoata din multimea de editori.

Sfaturi

Incearca sa iti faci cat mai multe relatii si cunostinte in domeniul modei. Aici pot fi inclusi profesionisti cum ar fi fotografi (o resursa importanta de fotografii originale si proaspete), alti editori din domeniu, oameni din domeniul PR.

Aboneaza-te prin RSS la toate siturile mari de moda din straintate. Analizeaza-le pentru o perioada si afla care sunt acelea care publica primele cele mai noi stiri si informatii si urmareste-le in mod constant.

Fii sociabila si incearca sa te faci placuta, indiferent de persoanele cu care discuti. Este foarte posibil ca cel din fata ta sa fie o resursa importanta de informatii, fara ca macar sa iti dai seama.

Atunci cand mergi la evenimente, fii curajoasa si cere informatii organizatorului sau designerului despre eveniment/prezentare. Pune intrebari pertinente si afla informatii cat mai originale, care sa faca diferenta intre articolele tale si cele scrise de altii.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Zodiac zilnic 2009 pentru Fecioara
  • person

    "iata cel mai nou zodiac pentru toate zodiile!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right