Cum procedezi inainte de a-ti da demisia

Cum procedezi inainte de a-ti da demisia
  calendar_month        
Indiferent ca ti-ai gasit un nou loc de munca sau ca vrei sa iti dai demisia pentru ca simti ca te-ai plafonat, ar fi bine ca inainte de a pleca de la actualul loc de munca sa ai grija de anumite aspecte. Gandeste-te doar la faptul ca in mod sigur vei avea nevoie la un moment dat de anumite informatii sau contacte existente doar in adresa de mail de la birou.

Descopera, pe larg, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi inainte de a da foaia de demisie.

Recuperarea fisierelor personale

Este foarte posibil ca in cazul unui sef foarte orgolios sa fii nevoita sa pleci inca din momentul in care inaintezi cererea de demisie. Pentru a nu risca in acest sens ar fi bine sa incepi sa iti aduni toate fisierele personale din calculator. In acest sens ai nevoie de un stick cu un spatiu mare sau de un spatiu de transfer.

Aduna toate fotografiile, folderele cu informatii si fisierele de care ai nevoie, pune-le pe toate intr-un folder si pastreaza-le.

Recuperarea contactelor

Verifica-ti casuta de e-mail si salveaza toate adresele de mail ale clientilor, ale colegilor si a persoanelor cu care ai avut contact si cu care consideri ca ai mai putea avea anumite lucruri de impartit. De asemenea, numerele de telefon sunt si ele foarte importante, asa ca salveaza-le pe toate.

Recuperarea obiectelor personale

Ai imprumutat diverse obiecte colegilor? Roaga-i pe acestia sa ti le inapoieze cat mai repede. De asemenea, strange-ti toate obiectele personale, astfel incat in momentul in care pleci sa nu stai sa le cauti, ci sa le asezi pe toate intr-o cutie si sa le duci acasa.

Ia cateva informatii referitoare la munca ta

In functie de domeniul in care lucrezi, ia de la birou cateva mostre sau exemple din munca ta - in acest fel vei reusi sa demonstrezi rapid unui eventual angajator ce anume stii tu sa faci. Totusi, asigura-te ca nu incalci politicile firmei prin acest pas.

Analizeaza eventuala discutie de demisie

Daca esti prinsa cu garda jos, discutia respectiva poate veni ca un moment neplacut. Pregateste-ti replicile si argumentele inainte de a cere o intalnire cu superiorul. In acest fel vei evita discutiile fara sens si vei reusi sa stabilesti o intelegere cu seful, daca va fi cazul.

Lasa-ti actele si documentele in ordine

Ai nevoie de o adeverinta de venit? Cere-o inainte de a inainta cererea de demisie! In acelasi timp, orice alta actiune care necesita acte din partea firmei ar trebui sa o rezolvi inainte de a depune demisia.

Pune tot raul in fata

Este adevarat ca in momentul in care vrei sa iti dai demisia trebuie sa ai o gandire pozitiva si sa iti imaginezi ca totul va fi bine. Totusi, chiar daca ai primit deja o alta oferta de munca, sunt sanse mari ca dupa perioada de proba noii angajatori sa nu fie multumiti de rezultatele tale sau pur si simplu sa nu fii potrivita pentru proiectele lor. Ia in considerare si alte oferte de munca inainte de a parasi actualul loc de munca.

Daca ai nevoie pur si simplu de o pauza, bucura-te de aceasta si abia apoi revin-o in forta.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Fericirea
  • person

    "fericirea nu-i decat un vis,durerea este intotdeauna reala."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right