Cum ramai normala cand seful a innebunit?

Cum ramai normala cand seful a innebunit?
  calendar_month        
Sefii nebuni ii pot termina psihic pe angajati, iar cazurile nu sunt rare.

Cu siguranta ai lucrat pana acum cu cineva care, dupa parerea ta, avea dunga rosie pe buletin, sau cunosti pe cineva care a patit-o!

Sefii nebuni sunt rai si razbunatori, schimbatori, imprastiati si disfunctionali. Iata cateva modalitati pentru a ramane sanatoasa la cap cand seful nu e!

1. Cine e de vina: tu sau el?

Analizeaza profund sursa conflictului. Poate problema esti chiar tu. E usor sa dai vina pe altii ca te streseaza, dar uneori problema e chiar in curtea ta. Poate dai vina pe seful actual pentru ce ai trait anterior.

2. Comunica mai bine

Indiferent daca situatia stresanta este reala sau este proiectata asupra sefului din alt domeniu al vietii tale, va trebui sa inveti sa comunici cu seful. Spune-i ca vei incerca din rasputeri sa termini proiectul pana maine, dar ca s-ar putea sa fie o sarcina nerezonabila, deoarece la ultimul proiect ai muncit vreo 3 saptamani.

De asemenea, invata de la seful tau. Daca el e persoana care conduce compania, inseamna ca are ceva calitati.


3. Creeaza granite

Faptul ca recunosti si ca te astepti sa ai o relatie dificila cu seful te poate ajuta. E ok sa stii ca: 1. nu veti interactiona usor; 2. nu depinde de tine sa-l schimbi; 3. nu e treaba ta sa fii psihiatrul sefului; 4. e cazul sa creezi granite, astfel incat angajatorul sa stie cand exagereaza.

4. Vorbeste cu seful

E bine sa-i spui sefului care sunt conditiile care te-ar determina sa muncesti mai bine: sa te anunte mai din timp cu task-urile, sa nu mai tipe la tine.

5. Recunoaste momentul in care trebuie sa te cari

Cand relatia cu seful merge din rau in mai rau, poti vorbi cu seful sefului sau iti poti lua talpasita. Nu are rost sa-ti omori neuronii si sa-ti stresezi si familia din cauza unuia caruia nu-i pasa de tine.

Poate pur si simplu nu te potrivesti cu mediul de lucru. De aceea, ca si inainte de o casnicie, e important sa te gandesti daca vei putea supravietui la job-ul respectiv, si abia apoi sa accepti.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ce e amorul
  • person

    ""esti aerul meu""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right