Cum sa aplici pentru un job online

Cum sa aplici pentru un job online
  calendar_month        
Sa aplici pentru un job online este destul de simplu, rapid si eficient, mai ales pentru ca de pe internet poti obtine informatii detaliate despre profilul locului de munca, despre companie si cerintele pe care ei le au.

Totusi, pentru ca angajatorul sa te cheme la interviu, este recomandat sa tii cont de anumite detalii atunci cand aplici pentru un job online.


Decide-te unde depui CV-ul

Este foarte posibil sa gasesti cateva joburi care ti se potrivesc pe site-urile de profil, insa trebuie sa stii ca sunt probabil sute de oameni care isi trimit saptamanal CV-ul prin intermediul acestor site-uri.

Desi poti incerca si aceasta varianta, cel mai bine este sa depui CV-ul direct pe site-ul angajatorului. Intra pe adresa de internet a companiei, mergi la Contact, ia adresa de mail si trimite-le un mail atasat, cu o scrisoare de intentie, direct de pe adresa ta de e-mail.

Ai grija la adresa ta de e-mail

Pentru orice fel de job ai aplica, este bine sa dai dovada de seriozitate maxima, iar o adresa de mail amuzanta, facuta in perioada liceului, nu este tocmai cea mai potrivita modalitate de a-l convinge pe angajator sa te cheme la interviu.

Fa-ti o adresa noua de mail, compusa din numele si prenumele tau, si utilizeaz-o pentru a avea succes.

Actualizeaza-ti CV-ul

In momentul in care aplici pentru un job, ai grija ca CV-ul tau sa fie complet actualizat. Cel mai bine este sa adaugi informatii noi, atunci cand ele se intampla. Orice detaliu, orice proiect nou este important si poate fi un plus la angajare.

Totusi, ai grija sa nu scrii lucruri inutile si sa il faci prea lung pentru ca niciun angajator nu are rabdarea necesara sa parcurga un CV care are mai mult de doua pagini.

De asemenea, verifica-l sa nu aiba greseli de ortografie si sa arate impecabil per total.

Aplica doar pentru posturi potrivite

Chiar daca esti in cautarea unui loc de munca de multa vreme si nu reusesti sa iti gasesti nimic, incearca totusi sa aplici pentru joburi care ti se potrivesc si pentru care esti pregatita. De asemenea, citeste cu atentie cerintele angajatorului si evita sa aplici daca nu te incadrezi in acestea - va fi o pierdere de timp atat pentru tine cat si pentru cel care cauta sa angajeze oameni. Cu singuranta cei de la resurse umane iti vor respinge aplicatia si nici nu te vor pastra in baza lor de date pentru alte joburi.

Compune o scrisoare de intentie

Ai grija ca atunci cand trimiti CV-ul sa faci si o scrisoare de intentie pe care sa o trimiti angajatorului pentru a-ti exprima dorinta de a lucra pentru compania respectiva, dar si pentru a-l informa de ce anume crezi ca esti potrivit pentru jobul respectiv si de ce iti doresti sa lucrezi in domeniu.

Scrisoarea de intentie nu trebuie sa depaseasca jumatate de pagina si nici sa repete informatiile care se gasesc in CV. In acelati timp, formuleaza-l intr-un mod cat mai politicos si profesionist si evita sa pari amuzant sau original in aceasta scrisoare, oricat de mult ai considera ca te poate avantaja.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right