Cum sa ceri salariu mare

Cum sa ceri salariu mare
  calendar_month        
La angajare
Cum sa obtii salariul pe care crezi ca ar trebui sa il ai? Incepe prin a fi rabdatoare. Atunci cand esti la interviu pentru un nou post nu aduce in discutie problema banilor pana cand angajatorul nu iti face o oferta. Daca esti intrebata ce salariu iti doresti spune ca suma ramane deschisa dicutiilor, in functie de pozitia oferita si de intregul pachet de compensatii conceput de companie. Sau spune agajatorului ca ai dori sa stii mai multe despre responsabilitatile si oportunitatile pe care ti le ofera noul loc de munca inainte de a discuta despre salariu. O alta optiune este sa spui angajatorului cam la cat te-ai astepta (fara a spune insa o suma fixa) in functie de cercetarile anterioare privind piata muncii. Odata ce ai primit o oferta nu trebuie sa o accepti sau sa o respingi pe loc. Un simplu: trebuie sa ma mai gandesc la oferta dvs poate duce la marirea sumei initiale.

Daca nu esti sigura ca iti doresti pozitia respectiva un nu poate aduce o oferta mai buna. Trebuie insa sa fii atenta, daca ai nevoie cu adevarat de acest nou loc de munca nu are sens sa risti intrucat angajatorul este posibil si sa iti accepte refuzul si sa treaca la urmatorul candidat.


Marire de salariu
Daca vrei sa ceri o marire de salariu nu te duce nepregatita. Obtine informatii despre modul in care sunt platite alte persoane care lucreaza in acelasi domeniu ca si tine, strange evaluarile care testeaza calitatea efortului pe care il depui si orice alte informatii care iti pot fi de folos. Tine cont de politica companiei privind compensarea. Unii angajatori pot fi constransi de catre buget si pot acorda mariri numai in anumite momente ale anului, indiferent ce alte circumstante ar putea interveni.

Clarifica-ti ceea ce iti doresti. Stabileste aproximativ suma pe care o doresti si modul in care vei justifica cererea de marire si pregateste-te sa treci in revista argumentele impreuna cu superiorul. Fii flexibila. Ai fi de acord sa ai mai multe zile de vacanta in loc de o marire? Apoi cere-i sefului direct o intalnire pentru a discuta salariul. Cand iti sustii cererea fii calma si rationala, incearca sa aduci argumente si dovezi. Nu cere un raspuns imediat. Seful tau direct probabil va trebui sa discute cu departamentul de resurse umane sau cu alti manageri din companie.

In ciuda eforturilor pe care le-ai facut este posibil ca pur si simplu sa nu existe destui bani pentru o marire. Este posibil si ca sa nu se doreasca crearea de inechitati in cadrul companiei platind mai mult o persoana decat alta aflata pe o pozitie similara. In acest caz, cel putin stii ca ai incercat. In plus, daca este un loc de munca care iti place, gandeste-te daca cultura organizationala, beneficiile si munca in sine nu sunt suficiente, indiferent de salariu.

Recomandari