Cum sa facem fata emotiilor si stresului la munca

Cum sa facem fata emotiilor si stresului la munca
  calendar_month        
Stresul, considerat „boala” secolului 21, ne poate afecta atât sănătatea mintală, cât și cea fizică. Din păcate pentru noi, acesta nu lipsește nici de la muncă. Adesea, dorința de a reuși și frica de eșec, dar și presiunile puse de superiori sau de colegi, duc la un nivel de stres foarte ridicat, care se poate manifesta în diverse moduri neplăcute (inclusiv depresie, anxietate, insomnie). Însă cu puțin ajutor din partea CALMOZEN Relax & Sleep, poți începe să preiei din nou controlul asupra situației, reducând stresul și stările neplăcute asociate cu acesta!

Cum ne afectează stresul de la muncă

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, stresul asociat cu locul de muncă este răspunsul unei persoane atunci când se confruntă cu sarcini sau activități pentru care nu deține cunoștințele și abilitățile necesare, aceasta ajungând să nu mai facă față presiunii. Apare în special în situațiile în care angajatul simte că nu primește sprijinul adecvat din partea superiorilor sau a colegilor și poate fi cauzat de o structură organizațională proastă, de o conducere inadecvată, de condiții de lucru nesatisfăcătoare, de lipsa posibilităților de dezvoltare profesională sau chiar și de situații de discriminare.

Stresul la locul de muncă are consecințe atât asupra performanței profesionale generale, cât și asupra sănătății noastre. Acesta poate duce la iritabilitate, epuizare, depresie, anxietate, stare de îngrijorare excesivă, dificultăți de concentrare și de gândire, probleme cu memoria, chiar și oboseală cronică sau burnout. Se va resimți și acasă, printr-o stare constantă de oboseală, prin incapacitate de a ne relaxa și prin probleme de somn, inclusiv insomnii.

Nu în ultimul rând, cu cât aceste efecte asupra sănătății psihice și fizice se resimt mai des și mai intens, cu atât ne vor afecta și mai mult activitatea socială. Starea continuă de oboseală și epuizare poate avea un impact negativ asupra ieșirilor în oraș, cu prietenii, și asupra capacității de a ne bucura de aceste activități atunci când le trăim, scăzând semnificativ calitatea vieții.

Legătura dintre stres și somn

Stresul și somnul sunt strâns legate între ele, având o relație bidirecțională: stresul ne afectează calitatea și durata somnului, în vreme ce lipsa somnului ne intensifică stresul pe timpul zilei. Iar conform unui raport publicat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, persoanele care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte au un risc crescut de a suferi de obezitate, diabet, boli cardiovasculare sau renale, depresie sau artrită.

Cum funcționează această relație între cele două? În anumite situații, stresul poate declanșa eliberarea de hormoni, precum adrenalină și cortizon. Aceștia duc la o stare de alertă, crescându-ne pulsul și pregătindu-ne să reacționăm rapid, în fața unui posibil pericol. În timp și în condiții de stres prelungit, acești hormoni pot ajunge să ne afecteze ritmul circadian, ducând la o calitate slabă a somnului și la insomnii.În plus, starea de anxietate și de neliniște se resimte intens și noaptea, când nu putem dormi. Conform unui sondaj în domeniu, peste 40% din respondenți au raportat că adorm greu din cauza stresului și anxietății. Astfel, se intră în acest cerc vicios somn-stres, care ajunge să ne afecteze atât activitățile de zi cu zi, cât și cele de la muncă.

Cum te ajută CALMOZEN Relax & Sleep

CALMOZEN Relax & Sleep de la Cosmo Pharm® este suplimentul natural care nu trebuie să îi lipsească niciunei persoane „workaholice”. Este aliatul de care ai nevoie atunci când te confrunți cu zile agitate și stresante și cu nopți neliniștite, după care te trezești mai obosită decât înainte să te culci. Acesta conține extracte din plante cunoscute pentru numeroasele beneficii terapeutice, inclusiv împotriva stresului și insomniei:

- Valeriana: proprietăți sedative, ajută la inducerea somnului;
- Roinița: proprietăți calmante, reduce stresul și anxietatea;
- Sunătoarea: proprietăți anti-depresive, reduce stresul;
- Floarea-pasiunii: efect calmant, pentru ameliorarea insomniilor și anxietății;
- Griffonia simplicifolia: plantă originară din Africa de Vest, cu conținut ridicat de 5-HTP (5-hidroxitriptofan), precursor al serotoninei („substanța fericirii”), care ajută la reglarea stării de spirit, a apetitului și a somnului.

Pentru un efect optim împotriva stresului, CALMOZEN Relax & Sleep conține și magneziu. Acest mineral joacă un rol foarte important în promovarea unui somn odihnitor. Iar pe timpul zilei (chiar și la muncă), induce o stare de bine, relaxantă.

Astfel, CALMOZEN Relax & Sleep este recomandat persoanelor care se confruntă cu probleme asociate stresului și lipsei de somn, mai ales din cauza presiunii de la locul de muncă. Ajută la relaxarea corpului și a minții, combate stările de agitație sau excitabilitate nervoasă și contribuie la obținerea unui echilibru emoțional. În situațiile stresante de la muncă, te va ajuta să te menții calmă și controlată, diminuând starea de îngrijorare sau de anxietate.

Iar noaptea, CALMOZEN Relax & Sleep te ajută în lupta împotriva tulburărilor de somn, precum trezirile frecvente sau insomnia. Facilitează tranziția către somn, reducând timpul necesar până când adormi, și contribuie la un somn mai profund, mai odihnitor și fără întreruperi. Nu în ultimul rând, contribuie la restabilirea ciclului circadian, cu efecte pe termen lung.

CALMOZEN Relax & Sleep este ajutorul de care ai nevoie pentru a face față stresului de la locul de muncă și a avea un somn odihnitor. Combină-l cu alte tehnici prin care să reduci stresul, precum o dietă echilibrată, exerciții de relaxare, organizarea și prioritizarea corectă a sarcinilor de serviciu și, de ce nu, îmbunătățirea mentalității printr-o abordare mai pozitivă. Nu în ultimul rând, comunică cu cei din jur atunci când ai probleme: cu prietenii, familia sau colegii de la locul de muncă!


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Sarbatori fericite
  • person

    "povestea o scriem in fiecare zi, impreuna..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right