Cum sa fii un designer de succes

Cum sa fii un designer de succes
  calendar_month        
Decorarea si amenajarea locuintelor este un domeniu care iti surade? Uite aici mici trucuri pentru a fi sigura ca vei "decora" perfect abilitatiile pentru a fi un designer de succes.

Ca orice tine de arta, si acest domeniu presupune mult studiu: care sunt tendintele, ce fel de mobila, culori sau materiale sunt la moda, ce corpuri de iluminat se potrivesc etc. Impaca-te de la bun inceput cu ideea, ca un astfel de job presupune informare permanenta si imbogatirea cunostiintelor constant.

La prima intalnire cu clientul, mergi pregatita cu poze, desene, reviste, in caz ca nu ai in portfoliu niciun proiect. Nu intra in panica ca nu ai experienta, toate au un inceput. Sunt o groaza de oameni care prefera sa lucreze cu incepatori pentru ca au idei inovatoare si curajoase.

Nu te intrista in caz ca primul tau proiect esueaza. Vei avea multe oportunitati sa iti arati talentul. Daca vrei, incepe tu pe cont propiu. Exerseaza pe prieteni. Roaga-i sa te lase sa le decorezi macar o camera, pe gratis pentru a-ti face mana.

Foarte importanta este increderea in fortele proprii. Dar nu exagera. Chiar daca tu crezi ca poti sa le faci pe toate, se prea poate ca la inceput sa nu fie chiar asa. Astfel ca nu te arunca din prima in proiecte complicate si ample ca se poate sa intampini dificultati. Cel mai bine, pentru inceput, abordeaza unele proiecte mai mici, pentru a-ti permite sa si gresesti, in cazul in care se intampla.

Intreaba-ti clientii ce parte a casei le place lor cel mai mult si incearca sa atragi atentia asupra acelei zone. Sublinieaza acel punct si vor fi placut surprinsi.

In cele mai multe cazuri, persoanele care apeleaza la un specialist in decoratiuni, sunt cei grabiti care nu au timp si rabdare. Ca atare ca nu incepe sa-i bombardezi cu intrebari, mai bine fa-ti temele de acasa si propune-ti tu mai multe variante ca background (2, 3 variante de culoare, mobilier, perdele etc.)

Vorba spusa din popor "masoara de 10 ori si taie o data" se aplica in decoratiuni interioare. Nu-ti fie frica sa o iei de la capat cand ai gresit ceva, chiar daca asta presupune o schimbare radicala. Ai grija insa la lucrurile majore. Daca esti nesigura, cere mai bine sfatul cuiva mai experimentat.

Atunci cand ai terminat lucrarea si clientii vin la vizionare, pune pe fundal o muzica relaxanta pentru a destinde atmosfera si pentru a crea clientilor o atmosfera confortabila si linistita.

In cazul in care clientul nu este prea incantat de cum a iesit, propune-i sa dea o petrecere de "casa noua". Va primi o multime de complimente din partea apropiatilor si sa fii sigura ca o sa-si schimbe si el parerea asupra operei tale.

Recomandari