Cum sa folosesti LinkedIn in avantajul tau

Cum sa folosesti LinkedIn in avantajul tau
  calendar_month        
LinkedIn este o modalitate foarte buna de a cunoste noi parteneri de afaceri, de a cunoaste oameni noi din domeniul in care lucrezi sau de a gasi un nou loc de munca. Site-ul este un instrument de angajare utilizat de oameni din intreaga lume, insa doar cei care folosesc platforma la adevarata sa capacitate au cele mai mari sanse de succes.

Descopera cum poti folosi site-ul LikedIn in avantajul tau

Completeaza-ti profilul 100%


LinkedIn este o platforma destul de transparenta in ceea ce priveste activitatea profesionala a userilor sai. Acest lucru este in avantajul tau daca reusesti sa il folosesti la capacitate maxima. Completeaza toate informatiile necesare, ca si cum ai completa in totalitate un CV. Mentioneaza toate locurile de munca din trecut si pe cel prezent. Scrie despre proiectele realizate si despre cele in curs de desfasurare. Nu uita sa treci in profil informatiile referitoare la educatie, la domeniile la care te pricepi etc.

Orice informatie poate fi esentiala pentru un posibil angajator chiar daca tie iti pare lipsita de importanta.

Fa-ti contul vizibil

Creaza noi conexiuni si adauga noi contacte, astfel incat contul tau sa fie vizualizat de cat mai multe persoane din domeniul tau de activitate. Cu cat contul tau va fi mai vizualizat, cu atat sansele sa apari primul in listele de cautari din Google sunt mai ridicate.

Fa-ti cat mai multe contacte

Oamenii sunt mai tentati sa colaboreze sau sa angajeze o persoana care are foarte multe contacte si recomandari. Atunci cand nu ai pe nimeni in lista de contacte si ai zero recomandari, angajatorii au tendinta sa isi continue cautarile. Asadar, imprieteneste-te cu fostii si actualii colegi, cu sefii tai si chiar cu prieteni si cunostinte.

Personalizeaza-ti pagina de LinkedIn

In momentul in care iti faci un cont pe LinkedIn ai posibilitatea de a-ti personaliza url-ul cu propriul nume. In acest fel, in momentul in care o persoana cauta numele tau in Google, va ajunge automat sa intre pe pagina ta de LinkedIn.

Ataseaza o imagine profilului tau

Atunci cand profilul tau poate fi asociat cu o imagine, ai mai multe sanse ca oamenii sa te recunoasca si sa te adauge in lista lor de contacte. In plus, angajatorii au mai multa incredere sa cheme la interviu o persoana pe care o pot recunoaste dupa aspectul fizic.

Foloseste-te de titlu

Linked-In iti da posibilitatea sa adaugi un titlu paginii tale, astfel incat sa fii mai usor de gasit. Esti tentat probabil sa adaugi doar numele functiei, insa ar fi bine sa optezi pentru o varianta mai specifica. De exemplu, daca lucrezi in domeniul management, ar fi bine sa scrii la titlu: project manager in domeniul X, in loc de manager.

Promoveaza pagina ta

Trece linkul paginii tale de LinkedIn in profilul de Facebook, astfel incat toti cunoscutii tai sa o vada si eventual sa te adauge. In acest fel vei avea mai multe contacte si, asadar, mai multe sanse de a gasi un job nou.

LinkeIn este o platforma care iti poate fi de mare ajutor atat timp cat incerci si reusesti sa o folosesti la capacitatea maxima. Din acest motiv ar fi bine sa te folosesti de sfaturile prezentate mai sus.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Super ofertele La Redoute
  • person

    "transport gratuit + cadou + reduceri de 80 %"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Pantofi dama Filme Gri
Shop Ele.rochevron_right