Cum sa gestionezi proiecte multiple in fiecare zi

Cum sa gestionezi proiecte multiple in fiecare zi
  calendar_month        
Daca esti o persoana ocupata, este absolut necesar sa inveti cum sa gestionezi proiecte si taskuri multiple in fiecare zi, fara a lasa nimic neterminat. Buna organizare a timpului iti va permite sa termini toate proiectele in timp util, iar calitatea acestora sa fie excelenta.

Urmeaza cateva sfaturi simple pentru a gestiona orice proiect intr-un mod cat mai profesionist.



Stabileste-ti prioritatile

Probabil ca acesta este cel mai important lucru atunci cand trebuie sa gestionezi proiecte multiple. Nimic nu este mai dificil decat sa jonglezi cu mai multe sarcini, fara sa faci un top al importantei lor si sa le rezolvi exact in aceasta ordine.

Tine o agenda la indemana

Atunci cand ai de facut mai multe lucruri, este recomandat sa le notezi pe toate pe o hartie si eventual pe un calendar pe care sa notezi dead-lineurile, resurse necesare, oameni care iti pot fi d ajutor, intalniri referitoare la aceste proiecte etc.

De asemenea, un calendar si o agenda pe care sa o tii online si care sa iti trimita mesaje din cand in cand (pe mail sau pe telefonul mobil) ti-ar fi de mare ajutor). Un astfel de calendar este cel oferit de Google - aici iti poti face progamari si poti solicita sa ti se trimita mesaje pe mail si pe telefon in zilele si la orele stabilite de tine.

Daca aceasta varianta ti se pare prea complicata, poti achizitiona un smartphone pe care sa iti treci toate informatiile importante si reminderele necesare.

Planifica-ti proiectele cu atentie

Inainte de a te apuca de ele, asigura-te ca le-ai planificat pana in cele mai mici detalii pentru a evita sa ajungi in situatia in care ajungi la jumatatea proiectului si realizezi ca anumite lucruri nu se potrivesc.

Ia-ti timpul necesar si goleste-ti mintea de probleme atunci cand faci aceasta planificare.

Stabileste obiective realiste

Chiar daca in general ai teluri foarte inalte si iti place sa tintesti sus, incearca sa eviti totusi situatia in care promiti mai mult decat poti face. De exemplu, in ceea ce priveste termenul limita, asigura-te ca acesta este unul pe care il poti indeplini, fara sa te stresezi si fara sa faci lucrurile in graba, avand in final un proiect fara substanta.

De asemenea, proiectul trebuie sa prezinte doar teluri care pot fi atinse din punct de vedere financiar, din punct de vedere calendaristic, dar si in ceea ce privesc resursele.

Ia pauze

Chiar daca vrei sa il termini cat mai repede si sa primesti aprecieri din partea superiorilor pentru ca ai fost mai eficienta decat era necesar, nu vrei totusi sa primesti bile negre in ceea ce priveste calitatea.

Ia-ti pauze atunci cand consideri ca este nevoie, mai ales intre doua proiecte diferite. De asemenea, cand te afli in cadrul unui proiect si esti fie la birou, fie acasa, ia-ti pauze regulate din ora in ora, mergi la masa de pranz, socializeaza cu prietenii sau colegii si incearca sa iti eliberezi mintea cel putin pentru cateva minute.

De asemenea, nu amana momentul in care trebuie sa mergi la toaleta si nu ezita sa deschizi fereastra pentru a inspira o gura de aer proaspat. Aceste mici lucruri te vor ajuta sa ai o viziune mai buna asupra lucrurilor si sa dai mai mult randament.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari