Cum sa incepi o cariera in domeniul IT

Cum sa incepi o cariera in domeniul IT
  calendar_month        
Tehnologia informatiei (IT) este un domeniu foarte bun pentru oricine este deschis sa invete lucruri noi mereu. In plus, daca alegi sa lucrezi in domeniul IT, poti avea posibilitatea sa lucrezi in domenii variate, incepand de la moda si frumusete, pana la divertisment, finante sau asistenta medicala.

In principiu, tehnologia informatiei este un domeniu spre care se indreapta in special barbatii, dar exista si femei care se pricep la fel sau chiar mai bine decat acestia in domeniul IT. Asadar, nu te lasa doborata de acest aspect, lipsit de importanta.

Si totusi, ce trebuie sa faci pentru a lucra si pentru a-ti face o cariera in domeniul IT?

Stabileste pe ce domeniu vrei sa te axezi

IT-ul este un domeniu foarte extins, ceea ce inseamna ca ai foarte multe optiuni, printre care:

Administrare Linux
Webdesign
PHP - programare web avansata
Grafica publicitara (Photoshop, CorelDraw)
Tehnica fotografica - prelucrare
Machetare
HTML
CSS
Flash
JavaScript etc.

Din pacate nu exista nicio facultate care sa te invete sa lucrezi in aceste programe, insa exista foarte multe cursuri care te pot ajuta sa te specializezi. Desi cele online sunt foarte tentante, este foarte posibil sa nu intelegi foarte bine ce ai de facut, asa ca opteaza pentru cele la care trebuie sa participi cu prezenta. Astfel, vei putea sa pui intrebari si sa iti faci cunostinte noi cu ajutorul carora poti aprofunda informatiile asimilate.

Descopera un program bun si foloseste-l

Fiecare domeniu existent, detine o serie de programe ajutatoare, cu ajutorul carora poti invata si practica sferele existente. In functie de preferinte, cauta informatiile necesare la cursurile urmate, iar daca nicio vaianta nu te multumeste, fa-ti un cont pe site-urile de specialitate si intreaba-i pe cei mai experimentati. Cu siguranta iti vor oferi informatiile necesare si altele suplimentare.

Foloseste-te de tutoriale

Internetul iti ofera mii de posibilitati atunci cand vrei sa inveti ceva, indiferent de domeniu, asa ca profita de aceasta oportunitate. Cauta tutoriale pentru orice iti doresti sa faci si dintr-o simpla cautare de 30 de secunde, vei primi nenumarate variante. De preferat este sa gasesti un site specialitate si sa te abonezi la newsletter sau RSS, astfel incat sa primesti pe mail toate tutorialele si sa inveti zilnic ceva nou.

Totusi, aceste advertoriale nu vin, din pacate, insotite si de o diploma care sa ateste ca tu ai asimilat aceste informatii, dar fara indoiala informatiile primite iti vor fi de mare ajutor.

Inscrie-te in grupuri specializate

Forumurile si retelele sociale dispun de grupuri de IT. Inscrie-te si tu, astfel incat sa fii la curent cu ultimele noutati din domeniu si sa iti faci o serie de contacte care probabil iti vor fi de mare ajutor in viitorul apropiat. In functie de cunostintele pe care ti le faci, poti afla mai multe informatii sau poti avea chiar oportunitatea unui prim job. Imprieteneste-te cu toata lumea si arata-le ca esti o persoana foarte serioasa, dormica de munca si de acumularea de cunostinte.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Fonduri pentru cercetare
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Sandale Draguv Albe
Shop Ele.rochevron_right