Cum sa iti impresionezi seful

Cum sa iti impresionezi seful
  calendar_month        
Atunci cand reusesti sa iti impresionezi seful , cariera ta va avea o ascensiune uimitoare. Desigur, prin a-ti impresiona seful nu trebuie sa te gandesti la a face tot felul de lucruri umilitoare sau degradante.

Tot ce trebuie sa faci este sa dovedesti ca esti o persoana de incredere, un profesionist bine pregatit si un angajat care nu poate fi inlocuit.


Iata cum anume poti face aceste lucruri:Incearca sa ajungi mai devreme

In momentul in care programul incepe la ora 9.00, este de preferat sa ajungi la birou cu 10 minute mai devreme. In acest fel nu doar ca ii vei demonstra sefului ca vii cu drag la birou, dar vei avea timp sa faci anumite lucruri fara graba. De exemplu, daca ajungi la birou mai devreme vei reusi sa iti faci ordine pe birou, sa iti bei cafeaua linistita si chiar sa iti faci o mica organizare a taskurilor pentru ziua respectiva.

Scrie tot ce ai de facut pe un biletel pe care sa il lipeste pe marginea monitorului si verifica-l din cand in cand. In acest fel vei avea o privire de ansamblu mai bun a intregii zile de lucru.

Evita sa pleci prima de la birou

Cel mai probabil programul de munca se incheie la ora 17.00. Dar chiar si asa, chiar crezi ca seful isi va face o parere buna despre tine daca te va vedea cum urmaresti ceasul si cum iesi prima pe usa cand se face ora de plecare?

Cel mai bine este sa nu te grabesti si sa mai astepti 10 - 15 minute dupa ora 17.00. In acest timp iti poti verifica adresa de mail, poti vedea daca ai lasat toate lucrurile in ordine, daca ai terminat tot ce aveai de facut. Mai mult decat atat, poti face un pic din taskurile de a doua zi, astfel incat ziua de munca sa inceapa intr-un ritm mai relaxat.

Ia initiativa

Managerul tau are obligatia sa va indrume ca si echipa, insa acest lucru nu inseamna ca toti angajatii sa astepte aprobarea acestuia pentru a face cel mai mic pas. Daca se intampla ca intr-o zi seful sa nu fie la birou si sa apara o situatie de urgenta, incearca sa faci exact acelasi lucru pe care l-ar face el.

Desigur, acest lucru nu inseamna sa iei decizii importante sau sa semnezi anumite acte in numele sau pentru ca risti sa ai astfel probleme foarte mari.

De asemenea, in cazul in care intampini o problema, gandeste-te deja la o solutie pentru atunci cand mergi la el sa discuti despre lucrul respectiv.

O alta varianta buna de a lua initiativa este propunerea si implementarea unori proiecte. Gandeste-te la tot felul de metode de promovare si la cum anume sa faci compania sa creasca, de preferat cu costuri cat mai reduse.

Invata lucruri noi

Superiorul tau vrea sa angajeze o persoana care sa se ocupe de promovarea companiei? Fa un mic research si gandeste-te la variantele low-cost de promovare pe care le-ar putea face oricine. Daca timpul iti permite, discuta cu seful tau si intreaba-l daca ar vrea ca tu sa te ocupi de aceste lucruri. Totusi, spune-i ca nu ai o pregatire in acest sens si ca vei incerca sa il ajuti prin niste metode invatate de curand. Pe internet vei gasi variante multiple si foarte ingenioase de promovare atat a unor companii, cat si a unor produse.

Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

GANDUL
  • person

    "adevarul este in trecut, precum si in trecut este viitorul"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right