Cum sa iti mentii biroul organizat

Cum sa iti mentii biroul organizat
  calendar_month        
Un birou dezorganizat este un factor care poate duce la intarzierea predarii proiectelor, dar si la o calitate mai slaba a rezultatului final. Sentimentul de mizerie si dezordine este cu adevarat coplesitor si iti influenteaza activitatea la locul de munca.

Iata ce ar trebui sa faci pentru a-ti mentine ordine pe birou

In primul rand, este recomandat ca intr-o zi, sa ajungi cu 30 - 40 de minute mai devreme (inaintea celorlalti colegi pentru a evita sa ii deranjezi) si sa faci o curatenie generala. Deschide geamul (pentru ca hartiile si dosarele retin mult praf pe care nu vrei sa il inhalezi) si apuca-te de treaba.

Fa o mica sortare

Inainte de orice, ar fi bine sa sortezi lucrurile utile si cele de care nu mai ai nevoie. Nu are niciun sens sa tii pe biroul tau pixuri care nu scriu, pahare din care nu bei sau hartii care nu iti folosesc la nimic. Arunca tot ce nu iti mai trebuie si incearca sa aranjezi lucrurile de care ai nevoie. Pastreaza doar actele, agenda si un caiet sau cateva coli de hartie care iti vor fi cu siguranta, de folos mereu.

Cere un organizator de dosare

Atunci cand se face comanda pentru papetarii, ar fi bine sa ceri un raft special pentru aranjarea hartiilor si dorarelor. Astfel iti va fi mult mai usor nu doar sa le aranjezi, ci si sa le gasesti atunci cand ai nevoie de ele. Tu decizi ordinea si criteriile dupa care le aranjezi, in functie de cum iti este la indemana. Pozitioneaza acest organizator intr-un colt al biroului, astfel incat sa nu iti blocheze vederea catre geam sau catre colegii cu care trebuie sa comunici mai des.

Cauta un dulapior

Un dulapior cu 2 - 3 sertare pe care sa il tii langa sau sub biroul tau iti va fi de mare ajutor. In acest sertar poti aranja lucrurile de care ai nevoie, dar nu iti sunt necesare tot timpul. Astfel, crema de maini, tacamurile de plastic, tocul de la ochelari, cutiile cu ceai/cafea, servetele, diverse produse de igiena etc pot fi asezate fara probleme in aceste sertare.

Opteaza pentru suporturi

Pixurile, stilourile, guma de sters si alte obiecte de papetarie ar trebui sa iti fie la indemana daca le folosesti mai des. Un suport pentru pixuri iti va fi de mare ajutor, mai ales atunci cand ai nevoie disperata de un obiect de scris. Totusi, inainte de a le organiza, ar fi bine sa le testezi pe fiecare in parte pentru a te asigura ca inca au pasta/cerneala si ca nu tii in suport pixuri bune de aruncat.

Achizitioneaza produse de curatat

Pe langa ordinea facuta, ar fi bine sa ai la birou si produse de dezinfectat. O sticla cu sport si cateva servetele de hartie te vor ajuta sa ai un birou curat si dezinfectat. De asemenea, tastatura, mouse-ul si monitorul au nevoie de o curatare periodica. Desigur, nu trebuie sa cureti biroul zilnic, dar o data la 3 sau chiar 4 zile, o dezinfectare se impune.

Cand vei vedea ca birou tau este foarte organizat si curat, vei fi mai productiva, te vei simti mai inspirata, iar atentia nu iti va mai fi distrasa de obiecte care zac pe biroul tau sau care nu iti permit libertatea de miscare necesara.

Autor: Corina Petrea
Recomandari