Cum sa ramai concentrata la birou

Cum sa ramai concentrata la birou
  calendar_month        
Atunci cand ai foarte multe taskuri , cel putin o sedinta pe zi si pauza de masa, timpul este limitat, insa stii foarte bine ca nu ai de ales si ca trebuie sa iti termini treaba.

Pentru acest lucru insa este esential sa te concentrezi, sa te organizezi foarte bine si sa elimini toate sursele care te distrag.

Pastreaza-ti biroul curat - ordinea din jurul tau te va ajuta sa te concentrezi si sa iti mentii un ritm de lucru potrivit. Daca ai foarte multe lucruri de care nu ai nevoie, strange-le pe toate intr-un sertar si ia-le de acolo doar cand ai nevoie de ele.

Elimina sursele care te distrag - inchide clientul de messenger, da-ti telefonul pe vibratii si evita sa verifici adresa de mail la fiecare 10 minute.

Seteaza-ti taskurile - daca este posibil, stabileste lucrurile pe care le ai de facut luni, inca de vineri seara. Asa vei avea mintea limpede, vei fi mai relaxata si vei termina treaba mai repede.

Stabileste un timp - calculeaza, cu aproximatie, cat timp iti ia sa rezolvi fiecare lucru in parte. Noteaza-ti aceste informatii pe un post it pe care sa-l lipesti pe birou.

Redu numarul iesirilor - desi timpul petrecut alaturi de colegi te relaxeaza, iesirile dese te scot din ritm. Totusi, ia pauze de 5 minute la fiecare ora.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari