Cum sa te porti cu colegii dificili

Cum sa te porti cu colegii dificili
  calendar_month        
La locul de munca trebuie sa colaborezi cu multa lume, si cu siguranta ca nu vei fi pe aceeasi lungime de unda cu unele persoane. Iata care sunt cei mai dificili colegi si cum sa te porti cu ei!

Colegul cu doua fete

Colegul cu doua fete barfeste pe toata lumea, inclusiv pe tine cand nu esti atenta. Nu te lasa pacalita: acest coleg e prietenul tau doar cand esti de fata! Cand vezi ca se apropie de biroul tau pentru o sedinta de barfa, ridica telefonul, zambeste frumos si gesticuleaza ca esti ocupata. Dupa ce vei face asta de cateva ori, te va lasa in pace. Nu te lasa prinsa in jocul lui, nu comenta niciodata, spune doar "interesant" sau "inteleg" si schimba repede subiectul. Alege un subiect sigur, cum ar fi vremea sau preturile.

Colegul pesimist

Indiferent cu ce idee vii, exista si o parte negativa, la care doar acest coleg se va gandi si de care va aduce vorba in fata sefului tau. Colegul pesimist nu are in general propriile sale idei, dar ii critica pe altii pentru a lua parte la conversatie. Nu te certa cu el, ci mai bine adu tu vorba despre posibilele probleme, apoi compara-le cu beneficiile. Astfel nu ii mai dai sansa acestui coleg sa te critice.

Colegul care controleaza totul

Spre deosebire de colegul pesimist, acesta vede potentialul ideilor tale, dar ii place sa si le asume si sa le realizeze el in locul tau. Nu ii permite sa se amestece in treburile tale, deoarece iti poate periclita proiectele si reputatia.

Cel mai bun prieten

Desi e bine sa ai aliati la serviciu, ai grija sa nu te apropii prea mult. Cel mai bun prieten la locul de munca se aseamana cu o relatie de iubire la birou - intotdeauna apar complicatii si gelozii. Si nu vei putea evita privirea sa acuzatoare sau zambetul fals - e doar la un birou departare!

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

inger daca ai fi
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right