Cum sa-ti tii separata viata personala de cea profesionala

Cum sa-ti tii separata viata personala de cea profesionala
  calendar_month        
Daca ai un job care iti place devine din ce in ce mai greu sa lasi problemele de serviciu in cladirea in care lucrezi si cand iesi afara sa iti traiesti viata personala.

Problema cea mai mare apare cand viata profesionala invadeaza toate teritoriile si nu iti mai lasa spatiu pentru nicio bucurie personala.

Multe femei in general sunt timide cand vine vorba de refuzarea unei sarcini primite de la sef pentru weekend. Acestea se tem ca ar putea parea ca nu pot lucra in echipa, ca nu e frumos sa spui nu, si ca munca permanenta este cea mai importanta cheie spre succes.

Gresit! Limitele trasate clar nu numai ca iti vor pastra vacantele intacte, fara probleme de serviciu, dar iti vor permite sa fii un om care stie pentru ce traieste.

Retine. Muncesti ca sa ai bani pentru a trai, si nu traiesti pentru a munci .

Este important sa fii disponibila si entuziasmata privitor la locul de munca dar la fel de important este ca angajatorul sa pastreze limitele decentei cand vine vorba despre viata ta personala.

Dar cum sa iti refuzi seful, cum sa spui Nu? In general este bine sa il atentionezi de dinainte: Nu imi verific e-mailul in weekend, nu raspund la telefoane cand sunt in vacanta, etc.

Daca apare ceva important, rezolva chiar in weekend dar asigura-te ca iti vei anunta seful ca ai aprecia daca data viitoare ar preveni aceste evenimente si ati rezolva problema din timpul saptamanii.

Retine: Nimeni nu iti va impune limite pentru binele personal daca tu nu o faci.

O alta optiune pentru a evita aceste atributii noi este sa pleci la ora fixata de angajator pentru terminarea orelor de munca si sa nu mai citesti mailurile venite pe final, pot astepta si pana maine. Este valabil si in cazul telefoanelor din weekend, mai ales daca seful tau face un obicei din asta.

Recomandari