Cum scapam de stresul de la munca? Patru metode ciudate

Cum scapam de stresul de la munca? Patru metode ciudate
  calendar_month        
Te simti putin stresata? Nu esti singura. Intr-un studiu recent realizat de American Psychological Association, 75% dintre cei intervievati au raportat ca au un nivel al stresului moderat spre mare, iar peste jumatate au spus ca stresul creste de la an la an.


Si nu ar trebui sa ne miram daca ne uitam la rata somajului si la munca in plus pe care o fac cei "norocosi" sa mai lucreze inca. Ce e de facut in acest caz? Am cautat metode in intreaga lume, care ajuta la reducerea nivelului de stres si am gasit cateva foarte ciudate, care pot sa fie adaptate si pentru tara noastra.

1.Aruncatul farfuriilor in Tokyo

Angajatii frustrati se pot indrepta spre The Venting Place, pentru o portie de spart farfurii, pahare sau alte obiecte fragile. "Cu totii stim ca daca esti extrem de nervos si frustrat, iti vine sa saprgi ceva. Acelasi lucru il facem si noi aici", declara sefa proiectului Venting, Katsuya Hara.
Cum sa faci asta in afara muncii: Pentru majoritatea dintre noi, este bine sa nu spargem obiecte la munca. Asa ca inscrie-te la cursuri de kickboxing si loveste sacul de box in pauzele de masa, daca vrei sa te detasezi rapid de stres. Evident exista si alte cai mult mai pacifiste, precum exercitiile fizice. Un studiu realiuzat de British Journal of Sports Medicine a aratat ca persoanele care executa exercitii in fiecare zi, reduc nivelul anxietatii si al stresului cu pana la 40 de procente.

2.Dormitul cu pestii in Japonia

Da, va prezentam o alta metoda japoneza, care aduce inventatorilor ei circa 30 de miliarde de dolari anual. Acvariul Enoshima ofera un program de noapte, unde clientii pot dormi in camera usor luminate de biofluorescenta meduzelor. Biologii centrului pretind ca privitul meduzelor intr-un mediu linistit, provoaca o reactie chimica de relaxare in corp.
Cum sa faci asta in afara muncii: Pune un acvariu cu pesti la munca daca este posibil. Cand stresul se acumuleaza, priveste pestii pentru a te relaxa. Studiile arata ca privitul in acvariu, la miscarile pestilor, reduce nivelul stresului.

3.Rasul prostesc in India

In toata India exista mii de intalniri de oameni in parcari publice, care in fiecare dimineata incep munca cu un nivel al stresului mult mai scazut. "Rasul poate schimba starea de spirit prin eliberarea de endorfine", explica Madhuri Kataria, fondatoarea clubului Laughter Yoga International, care a implinit recent 15 ani. "Endorfinele aduc o stare de bine in organsim, iar in momentele in care te simti bine, poti lucra la capacitate maxima".
Cum sa faci asta in afara muncii: Nu stiu sigur daca in Romania exista astfel de cluburi, cert e ca in intreaga lume sunt cam 6,000. Insa ideea cu rasul este cea mai importanta in ecuatie si trebuie sa te distrezi mai mult. Ia masa de pranz cu cei mai haiosi colegi de exemplu.

4.Baie in bere in Cehia

Baile in bere sunt deja puncte de atractie turistica in Cehia, Austria si Germania. Cand te relaxezi in butoaie, tuburi sau in piscine pline cu bere, problemele iti dispar imediat. In unele astfel ce centre spa, poti chiar sa si bei bere in timp ce plutesti in ea.
Cum sa faci asta in afara muncii: Cum berea si munca nu fac un cuplu excelent, poti duce aceasta metoda acasa. Si evident, nu te gandi sa-ti umpli cada cu bere si sa faci baie. Exista o gramada de uleiuri naturale pentru baie, care au in componenta hamei si valeriana. Pune cateva picaturi in cada inainte sa faci baie si vei dormi neintoarsa.Recomandari

Newsletter Ele.ro

Style-icon-urile mele
  • person

    "fashion is the science of appearances"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right