Cum se scrie o demisie pozitiva

Cum se scrie o demisie pozitiva
  calendar_month        
Chiar daca esti pe drumul sa te angajaezi intr-o companie mai buna sau parasesti actualul job pentru ca esti nemultumita de anumite asptecte, trebuie sa completezi demisia.

Scopul principal al scrisorii de demisie este sa oferi angajatorului informatii legate de plecarea ta, insa aceasta trebuie scrisa intr-un mod in care sa pastrezi relatii puternice cu superiorii si colegii tai. Completeaza demisia precum ai completa o scrisoare de multumire. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta.

Introducerea

Din introducerea scrisorii de demisie trebuie sa se inteleaga ca pleci si care va fi ultima zi de munca. De exemplu: "Subsemnatul , angajat in functia de………… in cadrul societatii , prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca. Ultima zi de munca va fi pe ".

Continutul

In continutul notificarii trebuie sa mentionezi motivele plecarii si este bine sa iti arati recunostinta pentru experienta dobandita in cadrul companiei. Mai jos sunt cateva modele pentru motivarea plecarii, in diferite situatii.

Un nou job: "Am acceptat o pozitie de in , fapt ce-mi va permite sa-mi indeplinesc dorintele.

Inceputul scolii: "Regret ca sunt nevoita sa parasesc , dar sunt hotarata sa-mi obtin cu orice pret si am fost acceptata la .
Motive medicale: "Regret ca trebuie sa plec, dar in momentul de fata am probleme medicale care ma impedica sa-mi continui munca".

Mutatie: "Prietenului/sotului meu i s-a oferit o excelenta oportunitate de a se angaja in si am decis impreuna sa ne mutam acolo.

Refuz de relocare: "Restructurarile din cadrul companiei a lasat multi dintre colegii mei sa-si caute alte locuri de munca, iar eu personal sunt recunoscatoare pentru oferta de relocare in alt oras. Totusi, am decis impreuna cu familia mea ca nu este momentul sa ne mutam in acest moment".

Experienta neplacuta: "Decizia de parasire a companiei este bazata atat pe motive personale, cat si pe motive profesionale, dar va rog sa intelegeti ca pana in acest moment am fost extrem de incantata de colaborarea cu . Am invatat foarte multe lucruri noi si astept cu nerabdare sa le aplic la viitorul meu job".

Poti mentiona ca aprecezioportunitatea de a lucra cu seful sau colegii. Daca vrei sa dai si nume, ai grija sa nu ratezi pe cineva. Scrisoarea ar putea sa faca turul biroului.

Incheierea

Ultimele randuri ale scrisorii trebuie sa fie completate cu ganduri bune si interesul de a pastra legatura. De exemplu: "Sper sa putem continua intr-o relatie buna si sa ne intalnim pe viitor. Va doresc numai bine dumneavoastra si restului echipei".

Recomandari