Domenii promitatoare pentru o cariera de viitor

Domenii promitatoare pentru o cariera de viitor
  calendar_month        
Noile tehnologii, practici de afaceri, legi sau modificari in economia globala creaza nevoia de noi ocupatii si meserii, care evolueaza spre cariere de succes .

Pentru studenti, aceste cariere nascande reprezinta o sansa de a fi pionieri intr-un anumit domeniu.

Pentru adulti, conversia carierei reprezinta o doza de prospetime si de energie, aplicata intr-o directie cu totul noua.

Iata care sunt meseriile viitorului!

1. Biotehnologia

Domeniile de cercetare si dezvoltare, control al calitatii si siguranta, productie, manufactura, agricultura, bioinformatica au un lucru in comun: biotehnologia.

2. Nanotehnologia

Acest domeniu presupune cercetarea si dezvoltarea de noi aplicatii comerciale cu dimensiuni atomice (de exemplu, roboti microscopici ce vor opera singuri corpul uman).

3. Tehnologie geospatiala

Cea mai cunoscuta aplicatie a acestui domeniu este GPS-ul (Global positioning system), familiar tuturor prin prezenta sa in masini si in telefoanele mobile.

54241.jpg

4. Terapia genetica

Terapeutii in genetica vor fi oameni care vor sfatui pacientii, asemenea unui psiholog, asupra bolilor mostenite pe cale ereditara, si le vor acorda suport emotional pacientilor si familiilor acestora in luarea unor decizii dificile.

5. Criminalistica computerizata

Acesti experti vor aduna dovezi electronice pentru cazurile de criminalitate.

6. Cyber-securitate

Job-urile in acest sector se vor concentra pe realizarea de softuri antivirus si criptarea informatiilor confidentiale. O alta ocupatie va fi cercetarea documentelor care par normale, dar care contin de fapt informatii ascunse.

7. Securitatea si Managementul dezastrelor

Acesta este un camp cu oportunitati nelimitate. Se va putea studia istoria terorismului si psihologia teroristilor, natura si stiinta armelor de distrugere in masa, raspunsul in caz de dezastru, telecomunicatii, investigarea incidentelor teroriste. Absolventii vor putea lucra in Guvern sau in Asigurari.

8. Life care planning: sunt domenii de ingrijire ale persoanelor varstnice, care vor fi din ce in ce mai numeroase in viitor.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Am castigat!
  • person

    "just for fun"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right