Esti tipul angajatului enervant?

Esti tipul angajatului enervant?
  calendar_month        
Stii si tu: exista cate o persoana enervanta in fiecare birou. Te-ai gandit insa vreodata ca acea persoana poti fi chiar tu? Se poate intampla uneori ca in ciuda efortului pe care il depui, sa fii totusi privita ca fiind o persoana enervanta. In aceasta situatie risti sa fii lasata pe dinafara atunci cand se intampla lucruri importante, ceea ce nu este deloc in avantajul tau.

Descopera care sunt fac lucrurile care te fac sa devii o persoana enervanta

1. Oferi prea multe sfaturi

In general oamenilor le plac sfaturile si le accepta cu drag daca sunt pertinente sau daca ii scot din diverse situatii neplacute. Totusi, daca lasi impresia ca te pricepi la tot, indiferent de domeniu si ii indemni adesea pe oameni sa iti urmeze sfaturile, vei deveni o persoana enervanta si antipatica. Chiar daca te pricepi la multe lucruri, ar fi bine sa ii lasi si pe altii sa isi spuna parerea si sa nu incerci sa acaparezi discutiile in ideea ca tu stii mai bine.

2. Nu poti sa renunti la zilele de mult apuse

Oamenii sunt in continua schimbare, iar locurile de munca nu fac o exceptie in acest sens. daca tanjesti dupa fostele locuri de munca si le comparu cu actualul, punandu-l pe acesta din urma intr-o lumina proasta, vei avea foarte mult de pierdut. In sinea lor, colegii tai se vor intreba: "daca era atat de bine... de ce nu ai ramas acolo?". Incearca sa te bucuri de prezent si de lucrurile pe care le inveti la actualul loc de munca.

3. Te bazezi intotdeauna pe altii

Munca in echipa este buna. Totusi, atunci cand tu te bazezi in mod continuu pe altii si eviti ssa iti duci la bun sfarsit propriile taskuri in ideea ca poate le va face altcineva in locul tau, in mod siguri esti o persoana enervanta in fata colegilor tai.

4. Ai alte prioritati

Atunci cand vii la birou, prioritatea ta este sa iti faci cafea, sa iti aranjezi machiajul, sa discuti ultimele barfe... in timp ce restul lumii munceste inca de cand a ajuns la birou. Acest lucru ii face pe colegii tai sa creada ca esti atat de relaxata pentru ca ai foarte putine taskuri de indeplinit, spre deosebire de ei care abia au timp sa ia masa de pranz.

5. Esti lingusitoare

Daca in prezenta sefului ai o atitudine mieroasa, daca razi la toate glumele acestuia sau incerci sa ii faci pe plac sub orice forma, ii enervezi cu siguranta pe colegii tai. Partea neplacuta este aceea ca risti sa fii enervanta chiar si pentru seful tau care iti poate accepta comportamentul doar pana la un anumit punct.

6. Ii intrerupi pe colegi in timp ce vorbesc

Indiferent ca este vorba despre o idee persoanal sau una care are legatura cu locul de munca, evita sa ii intrerupi pe colegii tai. Acestia se pot simti frustrati si enervati de acest lucru, mai ales daca tu vii cu o idee sau cu o poveste "mai buna". Fiecare persoana care incepe sa spuna ceva trebuie lasata sa isi termine ideea. Altfel, risti sa fii vazuta ca o persoana fara maniere si educatie.

7. Vorbesti la telefon in birou

Cand ceilalti muncesc, tu vorbesti la telefon, cu voce tare, despre lucruri personale? Multi angajati au declarat ca nu ii suporta pe colegii care fac acest lucru. mai mult decat atat, acestora li se pare o lipsa totala de respect fata de ceilalti angajati. Asadar, evita sa vorbesti la telefon atunci cand esti in birou. Eventual paraseste incaperea si poarta discutia pe hol.

Autor: Ana-Maria DragotaRecomandari