Ii mai dai o sansa fostului tau angajator?

Ii mai dai o sansa fostului tau angajator?
  calendar_month        
Companiile mari se bazeaza pe schimbari. Deci, doar daca ti-ai pierdut job-ul, nu inseamna ca n-o sa ai niste oportunitati grozave in viitor! Doar stii cum se spune: "cand se inchide o usa, se deschide o fereastra" sau "un sut in fund, un pas inainte"!

Uneori, insa, zburam spre acea fereastra si ne dam seama ca vechea usa nu s-a inchis de tot in spatele nostru. Ce facem atunci? E cam curent, nu crezi? Reflecta la urmatoarele intrebari inainte sa te intorci la vechiul tau angajator!

1. De ce ai plecat?

Fii sincera cu tine. Chiar daca ai fost disponibilizata, te-ai simtit usurata cand s-a intamplat asta? Ai simtit atunci ca esti libera sa-ti gasesti adevarata vocatie , sa gasesti un loc de munca mai provocator, unde sa nu mai lucrezi pentru un manager incompetent?

2. Cine mai e pe-acolo?

Majoritatea dintre noi petrecem mai mult timp la serviciu decat acasa, asa ca e imposibil sa nu avem prieteni la birou. Daca mai ai inca ceva cunostinte pe-acolo, s-ar putea sa fii tentata sa te intorci. Dar daca au plecat toti, tu ce-ai mai cauta inapoi?

3. Ce s-a schimbat in organizatie?

Liderii vin si pleaca. Cu ei, apar noi initiative si asteptari. Nu te astepta ca firma sa arate la fel ca atunci cand ai plecat. Afla cine si ce e nou!

4. Ai primit plati compensatorii?

Daca firma ti-a oferit plati compensatorii atunci cand ai plecat, s-ar putea sa fie niste clauze stipulate care sa te impiedice sa te intorci ca angajat in acea companie.

5. Job-ul ti se mai potriveste in prezent?

Adesea, dupa ce plecam dintr-o companie, realizam ca ideile si posibilitatile sunt nenumarate. Revizuieste fisa postului cu atentie pentru a te asigura ca se potriveste cu viata ta prezenta, nu cu ce vroiai in trecut.

Raspunde sincer la aceste intrebari si apoi decide! Dar, de obicei, e bine sa mergi inainte!

Recomandari