Invata cum sa te descurci cu un sef rau

Invata cum sa te descurci cu un sef rau
  calendar_month        
Te confrunti cu un sef care iti da cele mai dificile si imposibile taskuri sau care nu vrea sa iti mareasca salariul desi atributiile tale sunt mult mai mari decat ale altor colegi?

Sau poate superiorul tau iti ignora ideile ori le respinge in prima instanta, dupa care le prezinta ca si cum ar fi ale lui?

Oricare ar fi situatia, ai un sef tiran si probabil esti tentata, zi de zi, sa ii prezinti o cerere de demisie.


Totusi, exceptand demisia, mai exista si alte optiuni pentru a-ti pastra jobul si pentru a te simti relativ bine la locul de munca, dar totul pana la un anumit punct.

Nu actiona imediat

In prima instanta, primul tau imbold este sa ripostezi. Poate ca planuiesti o modalitate de razbunare sau te gandesti la o scrisoare pe care sa o trimiti sefului mare (daca este cazul) sau direct la Inspectoratul Muncii. Totusi, aceasta varianta nu este cea mai potrivita, decat in cazuri extreme.

Incearca sa eviti gesturile dramatice care ti-ar putea afecta jobul sau salariul si gandeste-te la alte variante mai potrivite situatiei. O incercare de razbunare nu il va opri pe sef sa iti raspunda cu aceeasi moneda si sa te dea afara pe baza unor motive inventate sau sa iti faca viata din ce in ce mai grea la birou.

Intra in jocul lui

In situatia in care seful te-a mintit sau a incercat sa te pacaleasca si sa te puna intr-o ipostaza total gresita doar pentru ca el sa iasa in avantaj incearca sa ii faci jocul. Prefa-te si poarta-te ca si cum nimic nu s-a intamplat si nu il lasa pe acesta sa vada ca actiunile lui te-au afectat. Totusi, acum este momentul sa te pregatesti pentru urmatorul pas.

Strange materiale care sa te puna intr-o lumina buna

Formeaza-ti un dosar cu scrisori de referinta si recomandari de la clienti, colegi, oameni cu care ai lucrat sau fosti angajatori. Astfel de documente care te prezinta ca pe un profesionist cu o activitate impecabila si rezultate pozitive iti vor fi de ajutor in viitorul apropiat.

De asemenea, tine socoteala proiectelor si rezultatelor tale. Mai mult decat atat, vorbeste despre acestea colegilor tai, astfel incat in momentul in care seful va inserca sa si le insuseasca, toata lumea sa isi dea seama de lucrurile pe care le face.

Confrunta-l cu dovezi

Este dificil sa il confrunti pe sef daca nu ai nicio dovada. Asadar, asigura-te ca discutati foarte mult pe mail si ca toate propunerile i le trimiti prin posta electronica. De asemenea, toate lucrurile care sunt scrise lucreaza in favoarea ta, asa ca nu sterge niciun mail din cele trimise sau primite de la acesta.

Cauta-ti un nou job

Daca ai ajuns in punctul in care l-ai confruntat pe sef, sunt sanse mari ca acesta sa incerce sa iti faca viata grea la locul de munca. Pentru ca este o situatie fara iesire, cea mai buna varianta este te pregatesti si sa ai o "portita de iesire". Nu trebuie musai sa depui CV-ul, ci doar sa iti salvezi joburile respective intr-un dosar si sa le ai in vedere pentru viitorul apropiat.

Totusi, daca ai o propunere irezistibila, incearca sa profiti de aceasta si sa scapi de toate problemele cu un nou inceput.


Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

De ce suntem capabili?!
  • person

    "sa fim ceea ce gandim ca suntem!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right