Lucruri pe care nu ar trebui sa le discuti cu superiorul

Lucruri pe care nu ar trebui sa le discuti cu superiorul
  calendar_month        
Intr-o lume perfecta, relatia dintre sef si angajat ar trebui sa fie una simpla si usor de intetinut. Din pacate, lucrurile nu sunt intotdeauna usoare, iar o relatie de succes cu superiorul se obtine cu efort si, de obicei, cu multa munca.

Iata care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le spui sefului tu daca vrei sa iti mentii jobul, dar si daca vrei sa ai o relatie
buna cu acesta.

1. Ultimele barfe din birou


Evita sa te duci la seful tau si sa ii spui cine, ce a facut, cine cu cine, cand etc. Este adevarat ca poate uneori se intampla anumite lucruri care pot afecta activitatea companiei si atunci, intr-adevar, te poti duce sa ai o discutie cu managerul. Dar evita sa discuti ultimele barfe si sa vorbesti despre problemele personale ale colegilor tai.

Acest lucru il va determina pe seful tau sa isi formeze o impresie nu tocmai buna despre tine si sa considere ca nu ai altceva de facut decat sa ii urmaresti pe colegii tai.

Cel mai bine este sa iti vezi de taskurile tale, de proiecte si de buna functionare a firmei. Doar asa vei avea o cariera bazata pe munca, pe experienta si pe respect.

2. "Sunt ocupata. Roaga pe altcineva"

Oricat de relaxata ar fi relatia cu seful tau, evita sa ii dai un astfel de raspuns atunci cand iti spune sa faci ceva. Pana la urma tu esti angajata, el este managerul, iar daca iti spune sa faci ceva, ar fi bine sa incerci sa rezolvi.

Daca totusi esti prinsa intr-un proiect cu dead-line, nu iti ramane decat sa ii explici situatia si sa intrebi daca nu cumva se mai poate amana taskul respectiv.

3. "Sunt foarte plictisita"

Un angajat care spune ca este plictisit, nu face altceva decat sa isi sape singur groapa. Este ca si cum taskurile tale sunt inexistente sau mult prea putine pentru cele 8 ore pe care le petreci la birou. In acest fel, vei dovedi ca nu meriti suma pe care o primesti in fiecare luna sau il poate determina pe sef sa iti mai dea cateva lucruri de facut inplus.

4. Viata ta personala sau a lui

Incearca sa mentii o atitudine cat mai profi atunci cand esti la birou. Evita sa ii dezvalui sefului secretele tale personale sau sa incerci sa le afli pe ale lui. Dincolo de faptul ca esti la birou pentru a munci, nu pentru a trece peste dramele personale, este total inadecvat sa te destainui sefului.

In plus, este foarte posibil ca managerul sa fie o persoana razbunatoare sau sa te santajeze si sa te invinga cu propriile arme.

5. "In seara asta ma duc in club. Pot sa plec mai devreme?"

Daca chiar intentionezi sa faci acest lucru, ar fi bine sa inventezi o scuza mai potrivita. Niciun sef nu vrea sa auda de la angajatii sai ca vor sa plece mai devreme de la munca pentru a se duce la distractie.

6. "Nu mi se pare cea mai buna decizie"

Chiar daca deciziile si propunerile sefului tau nu ti se par potrivite, alege-ti cu mare atentie cuvintele. O astfel de replica il va determina pe sef sa creada ca il consideri incompetent. Cel mai bine este sa vii cu o completare sau cu o alta propunere, dar cu argumente potrivite, fara sa para ca ii contesti decizia sau ca nu ti se pare buna.


Autor: Corina Petrea

Recomandari