Marirea de salariu - cum ajungi la ea?

Marirea de salariu - cum ajungi la ea?
  calendar_month        
Faci ceea ce faci de o buna perioada de vreme si tu consideri ca a venit vremea pentru o marire de salariu. Ba, mai mult, esti deja un pic frustrat de faptul ca aceasta marire nu vine de la sine. Mai ales ca simti ca ti-ar fi putin incomoda o discutie despre aceasta eventuala marire cu seful direct. Stii totusi ca rareori o marire de salariu vine fara sa o ceri .

Ajuns in acest stadiu, probabil ai inceput sa te documentezi pe la prieteni, cunostinte, prin reviste sau pe internet despre cum ar trebui sa procedezi ca sa ceri aceasta marire de salariu , despre care crezi ca ti se cuvine. Ei bine, este posibil ca problema sa nu fie numai sa ceri marirea cu pricina. Problema reala este cum faci sa o obtii. Iata cateva mici eforturi care realizate te vor aduce mai aproape de marirea de salariu pe care te pregatesti sa o ceri.Marirea potrivita la momentul potrivit
Conteaza foarte mult momentul in care alegi sa faci aceasta cerere. Este de preferat ca momentul sa fie dupa ce tocmai ai inregistrat o reusita sau dupa un feedback pozitiv. Nu spun ca cel mai bine ar fi sa ceri marirea respectiva dupa o reusita ale carui rezultate au fost rasunatoare, dar daca nu ai parte de o astfel de reusita nu te da batut. Este suficienta indeplinirea la timp si bine a unui task dificil.

Alege de asemenea o zi si un moment cand seful tau este relaxat si binedispus. Cele mai bune zile ale saptamanii sunt Lunea si Martea, cand aceasta este inca cu mintea limpede, nivelul de stres este scazut si sansele tale sunt mai mari. Alege-ti momentul cu grija, nu il prinde pe acesta pe hol sau cand tocmai este pe fuga.

Argumenteaza-ti corect cererea!
Mai usor decat sa iti spun ce argumente sa folosesti, iti pot spune ce argumente sa nu folosesti. Nu ameninta cu plecarea, nici macar subtil - seful se va simti subminat si va respinge propunerea; Nu fa comparatii - nu merg argumentele de genul "Georgeasca de la Marketing are atat si eu vreau si eu atat"; Argumentele nu sunt despre tine, ci despre firma si job - nu veni cu "am nevoie de bani pentru chirie".

O idee buna ar fi sa vorbesti despre contributia ta la succesul firmei, despre modul in care iti indeplinesti taskurile. Daca de curand ai coordonat sau trainuit oameni acest lucru trebuie mentionat. Este bine sa mentionezi si contributiile extra-job sau orele suplimentare si mai ales proactivitatea - implicarea ta in alte proiecte adiacente jobului.

Alege procentul corect pentru marire!
Va fi foarte dificil sa obtii o marire cu 40-50 % a salariului. Limita superioara este de 30% si atunci trebuie sa fii foarte valoros pentru companie. Daca vrei sa te mentii in teren sigur, negociaza un 10%.

Atentie la tinuta
Trebuie sa impui un dram de respect atunci cand ceri respectiva marire de salariu si sa se vada ca esti o persoana integra, chiar si prin tinuta. Imbraca-te si aranjeaza-te atent, improspateaza-ti machiajul sau parfumul si du-te pregatit cu un inceput de discurs, astfel incat sa nu incepi sa te balbai o data cu respectiva discutie.

Spune-ne pe forum daca ai cerut pana acum o marire de salariu, cum ai procedat si care au fost rezultatele.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Fostele iubiri
  • person

    ""ce este un barbat celibatar? un barbat care a pierdut ocazia sa faca fericita o femeie!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right