Motive sa te gandesti la demisie

Motive sa te gandesti la demisie
  calendar_month        
Daca esti nefericita la locul de munca, indiferent de motive, viata personala iti poate fi afecatata.

In loc sa inchizi ochii si sa induri, ar trebui sa faci o evaluare cat se poate de serioasa a alternativelor prin care mai poti aduce bani acasa.

Care sunt cele sase motive evidente pentru a pleca de la un job?1.Seful profita de tine
Un loc de munca la care simti ca superiorii cer constant prea multe lucruri de la tine, cu siguranta nu este si preferatul tau. Tine minte totusi. Este o mare diferenta intre a fi impinsa spre mai bine si intre a fi folosita: un sef care te roaga sa refaci un anumit proiect este ok, insa unul care iti spune sa faci secretariat si sa ii duci hainele la spalatorie, chiar daca tu ai cu totul alt post, este un profitor.

2.Esti prost platita
Asta este esential, dar mai important este sa faci o cercetare sau chiar sa ceri o marire de salariu pana sa renunti la job. Pentru inceput, asigura-te ca esti platita putin spre deosebire de altii. Afla in jurul carei sume se invarte salariul mediu al angajatilor din industrie; daca al tau este mult mai mic, ridica problema in fata sefului tau si cere o mariere. Daca cererea este respinsa, poti demisiona fara resentimente.

3.Nu te simti confortabil
Daca exista elemente care te jeneaza la locul de munca, analizeaza situatia si vezi care este cu adevarat problema. Exista sanse sa fii rugata sa indeplinesti anumite sarcini care ridica intrebari de etica si trebuie sa te decizi daca este vina moralului tau sau a task-urilor tale. Daca este vorba de postul tau, atunci pleaca si incearca sa gasesti ceva mai bun.

4. Hartuire sexuala
Asta este chiar o decizie inselatoare. Niciodata nu ar trebui sa parasesti un loc de munca din pricina unei hartuiri sexuale. Tine minte, infractorul nu victima plateste pentru crimele sale. Totusi, daca nu te simti in largul tau nici dupa ce hartuitorul a fost pedepsit, poate ar trebui sa pleci.

5.Drum prea lung
Daca esti nevoita sa te trezesti cu noaptea in cap si sa faci vreo 2 ore pe drum pana la job, in fiecare zi, ceva trebuie schimbat obligatoriu. Fie te muti mai aproape, fie incerci sa gasesti un alt loc de munca in zona ta. Tu decizi.

6.Iti urasti jobul
Este chiar atat de simplu. Daca iti urasti din tot sufletul jobul, daca abia reusesti sa iesi din casa in fiecare dimineata si daca ai face orice altceva numai munca ta nu, gandeste-te ca a venit timpul sa pleci cat mai repede. Nu renunta insa pana nu gasesti alta pozitie, dar nici nu te forta sa ramai la nesfarsit. Viata e scurta. De ce ai vrea sa-ti petreci fiecare zi din ea simtindu-te mizerabil?


Autor
Radu G

Recomandari

Newsletter Ele.ro

[][][];;';';';';
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Hiphugger S
Shop Ele.rochevron_right