Obtinerea promovarii pe care o meriti

Obtinerea promovarii pe care o meriti
  calendar_month        
Nu este suficient doar sa iti faci treaba bine; acest lucru trebuie sa fie cunoscut si de catre ceilalti.

Ar trebui sa te promovezi in cadrul companiei pe tot parcursul anului, nu doar in perioada de evaluare. Asigura-te ca seful direct si ceilalti oameni importanti din companie stiu cu ce te ocupi. Pastreaza o evidenta a tuturor realizarilor tale si prezinta-le sefului cu cateva luni inainte de evaluarea programata. Trimite copii ale lucrarilor importante sefului si altor persoane importante din companie. Imparte meritul succesului tau cu colegii si cu subordonatii.


Transforma prioritatile sefului in propriile tale prioritati.

Cu cat iti faci seful sa fie mai bine privit de catre superiori si de cei aflati pe aceeasi pozitie cu el, cu atat vei fi mai pretios pentru el si va acorda mai multa interes faptului ca esti multumit si primesti salariul pe care ti-l doresti.


Accepta noi responsabilitati si asigura-te ca interesul tau de a fi promovata este cunoscut.

Cresterea salariului de obicei aduce cu sine mai multa munca si mai multe responsabilitati. Asa ca insuseste-ti noi abilitati si cauta sa ai noi responsabilitati de cate ori este posibil, chiar daca momentan nu esti in pozitia de a primi o marire de salariu sau o promovare.

Adesea factorul decisv in obtinerea unei promotii este vointa: o obtine cel care si-o doreste mai tare. Asa ca lasa-ti seful sa stie ca esti interesat de o promotie. Un mod de a face asta este de a cere ajutor, sfaturi. Atunci cand iti intrebi seful: "Ce trebuie sa fac pentru a obtine o promotie?" atingi ambele obiective de mai sus. Daca te ghidezi dupa sfatul dat si verifici periodic cum ai evoluat, seful tau in mod normal va face tot ce ii este in putere ca sa obtii promotia pe care ti-o doresti.


Testeaza periodic valoarea pe care o ai pe piata muncii.

Daca esti platit cu mult sub valoarea de piata, unii angajatori se vor simti constransi sa iti mareasca salariul cu cat le este lor in putinta. Este posibil sa fii nevoita sa utilizezi o alta oferta pentru a-ti determina seful sa creasca salariul considerabil. Este util si pentru seful tau direct sa stie ca din cand in cand mai esti abordata si de catre alte companii. Pentru a face acest lucru sa se intample, dezvolta relatii cu companiile de recrutare si arata-te indatoritoare atunci cand te suna, chiar daca nu esti interesata de pozitia pe care o au de oferit. Fii activa in organizatiile profesionale. Daca nimic nu da roade pregateste-te sa pleci si sa accepti oferta unei alte companii.

Recomandari