Patru strategii pentru a controla un sef artagos

Patru strategii pentru a controla un sef artagos
  calendar_month        
Iti iubesti slujba, dar simti ca seful tau te vaneaza. Ce trebuie sa faci in continuare? Ar trebui sa muncesti din greu pentru a stabili o relatie pozitiva cu supervizorii tai. Daca ura dintre voi doi devine mai mult personala decat profesionala, el sau ea iti pot diminua oportunitatile, responsabilitatile si libertatea creativa, ar putea vorbi urat despre tine, sau, in cazurile cele mai extreme, te poate abuza verbal sau emotional.

Multi angajati care patesc asta sunt tentati sa renunte si sa-si caute un loc de munca in alta parte, dar urmatorul sef poate sa fie la fel sau chiar mai rau. Decat sa abandonezi nava, rezolva situatia inteligent.Problema: Seful tau nu te include in niciun proiect important si iti da mai mult munca de rutina

Strategie: Scrie o propunere pentru un proiect pe care l-ai prefera si explica de ce ai fi tu persoana potrivita pentru acest task. Fa tot posibilul ca cererea ta sa ajunga la mai multi oameni care pot lua decizii. Daca cuiva ii pasa mai mult de calitatile tale decat de conflictul cu superiorul tau, te va lua in echipa.

Problema: Seful tau nu-ti ofera feedback

Strategie: Cand indeplinesti cu success un proiect dificil, solicita feedback scris de la oamenii cheie ai companiei si evalueaza-ti de una singura performantele.

Problema: Seful isi asuma reusitele tale si iti fura munca

Strategia: Asigura-te ca mai multi oameni cu decizii in companie sunt constienti de rezultatele tale. Pastreaza copii ale tuturor dosarelor muncii tale, in timp ce aceasta se dezvolta. Scrie un jurnal zilnic cu detalii despre obiectivele tale concrete, deadline-uri setate de tine si rezultatele obtinute la sfarsit.

Problema: Seful tau te abuzeaza verbal sau emotional

Strategie: Cel mai important lucru de retinut cand ai de-a face cu un sef abuziv este sa nu pui nimic din cele spuse de el/ea la suflet. Pastreaza un raport al abuzurilor daca este posibil si raporteaza-l la supervizorul sau. Daca problema persista, considera varianta unei plangeri la protectia muncii sau angajeaza-ti un avocat. Intre timp, incearca sa captezi suport emotional de la colegii de job care au avut probleme asemanatoare.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

I
  • person

    "iluzia e o chestie cool atunci cand o consideri doar ca un patrat de ciocolata si nu toata tabla"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right